– Første gangen du smaker dem, forstår du umiddelbart hva dette handler om. Aha! kommer du til å utbryte, hevder innehaver Håkan Angefuhr.

Fredag åpna han sitt nye spisested på Brunholmen.

– Kravet til en skikkelig burger? For det første må den være av ren høyrygg. Nykverna, forma, pressa og nystekt. Med rett tilbehør, påpeker chefen, lettere inneklemt på sitt totalrenoverte kjøkken.

Trøffelmajones

Hele lokalet har blitt nytt nå.

– Apropos tilbehør: Der kan det være en viss fundamentalisme ute å gå? Hva er rett?

– For meg må det alltid finnes en trøffelmajones i bånn. Og så salat, bifftomat og salt agurk – ikke sylteagurk. Svært viktig! Om du vil, kan det være rå løk eller «pickled» rødløk til. En god dressing til slutt, forklarer Håkan.

Inn fra venstre seiler servitøren Beatrice fanfare-triumferende med første bestilling, tre små minutter etter åpninga: En Steakhouse Special, hvori opptaget både «pickled onions», ost og skinke.

Ketchup

Burger nummer to er visst en Cheddar Cheese.

– Nei. Du får ikke ta bilde av oss, sier de første kundene.

– Du skjønner, vi var på byen i går. Men burgerne kan anbefales. Kjøttet er veldig velsmakende, bedyrer guttene.

Tilbake i byssa lurer vi på hvorfor kjøkkensjefen ikke tar k-ordet i sin munn.

– Næh!!! Joda... Vi har naturligvis... Men jeg legger heller opp en skål hjemmelaget majones til chipsen, i håp om at gjestene skal gi blanke i ketchupen!