Sperre-familien beholder eierskapet i Sperre Coolers og Sperre Baltikum, samt eiendommene på Ellingsøya og Elverum.

Familieselskap

Etter 80 år hvor Sperre har vært synonymt med kompressorsystemer i verdensklasse fra Ellingsøy i Norge, var ikke dette noen lett beslutning å fatte, sier Erik Langseth i en pressemelding.

– Som familie har vi sterk tro på at Norvestors eierskap, sammen med det globale Sperre-teamet, vil sikre selskapets fortsatte suksess, sier Erik Langseth, administrerende direktør i Sperre Mek. Verksted.

Milliongevinst

Etter det Sunnmørsposten har grunn til å tro fikk Sperre-familien minst 600 millioner kroner for kompressor-delen.

Ole Kristian Sperre er største aksjeeier i Sperre Holding med 30,43 prosent, mens Erik Langseth har 25,65 prosent av aksjene.

Langseth sier Sperre har vært drevet godt i tre generasjoner.

– Vi er kommet til et punkt der vi sliter med å se gode løsninger for fjerde generasjon Sperre.

– Det er meningsløst med en familiebedrift uten aktive eiere og det stilles stadig høgere krav til ledelse av vår type virksomhet. Jeg er stolt av det familien Sperre har fått til i løpet av tre generasjoner. Selskapene har også gjort det godt tross et dårlig skipsbyggingsmarked.

Fortsetter drifta

Sperre skal drives videre etter vedtatt strategi, men Langseth sier at Private Equity normalt har en 5–7 års horisont på sine investeringer.

Familien vil nå fokusere på Sperre Coolers som i dag har en omsetning på rundt 60 millioner kroner.

– Dag Vikestrand kom fra Vard-systemet i fjor som ny daglig leder, og vi har stor tro på å utvikle dette konseptet, sier Langseth.

Sperres kompressorvirksomhet hadde en samla omsetning på 352 millioner kroner i 2017 og har totalt 113 ansatte.