Slipp av ny Michelin-guide

Vil de fem norske restaurantene klare å beholde sine stjerner i Michelin-guiden? Og får vi noen tilskudd på den eksklusive listen? Klokka 17 kommer svaret, når den nordiske utgaven av restaurantguiden legges fram i København.

For to år siden gikk Maaemo fra to til tre stjerner, og restauranten beholdt statusen også i fjor. Restauranten eies av Fursetgruppen og sunnmøringen Bjørn Tore Furset fra Stranda.

Statholdergaarden og Kontrast i Oslo og Re-Naa og Sabi Omakase i Stavanger har én stjerne hver.

Omdiskutert film vises fram

Erik Poppes film om Utøya-terroren vises for første gang på Den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

«Utøya 22. juli» er den første dramatiseringen av terrorangrepet mot AUFs sommerleir 22. juli 2011, der 69 mennesker, de fleste ungdommer, ble drept. Enkelte etterlatte og overlevende etter angrepet har uttalt seg kritisk til filmatiseringen, mens andre har vært positive.

Minister på tur til Svalbard

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker Svalbard. Han deltar på NHO-konferansen Svalbard203040. Han blir over natten og tirsdag skal han være med på et innspillsmøte om utviklingen på Svalbard etter gruvedriften.

Pressekonferanse om bisettelse

Det danske kongehuset holder pressekonferanse på Amalienborg i forkant av tirsdagens bisettelse av prins Henrik.

Prins Henrik sovnet inn tirsdag kveld forrige uke på Fredensborg slott, der han etter eget ønske tilbrakte sin siste tid. Siden onsdag morgen er det strømmet på tusenvis av kondolanser og hilsener.

Medaljemuligheter i OL

Andreas Stjernen, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Johann André Forfang er favoritter til å ta hjem gullet i lagkonkurransen i hopp i dag. 1. omgang begynner klokken 13.30, og finalen går en drøy time senere.

500 meter på skøyter har vært på OL-programmet helt siden 1924, og Norge står med tre gull, men det siste kom helt tilbake i 1948. Men nå har vi Håvard Holmefjord Lorentzen, som har vist god form på distansen i årets verdenscup, og en medalje bør være innen rekkevidde.