Fire vitner forklarte seg da Sunnmøre tingrett skulle behandle saka mot en mann i 20-åra som er tiltalt for vold.

Det var i taxikøa i Keiser Wilhelmsgate at det hele startet.

– Sakens hendelser fant sted i en taxikø i Ålesund sentrum etter stengetid for byens utesteder. I køa kom tiltalte i diskusjon med en person han mente snek i køen. Tiltalte har erkjent at han skallet til en person, står det i dommen.

Ifølge tiltalen skallet mannen en annen person i ansiktet.

Aktor la ned påstand om fengsel i 21 dager, krav om erstatning på 660 kroner til fornærmede og at tiltalte måtte ut med sakskostnader.

Advokat Håkon Rasmussen forsvarte tiltalte. Han hevdet i retten at skallingen var straffri fordi tiltalte handlet i nødverge.

– Tiltalte forklarte at han skallet til personen han «mente hadde slått ham» rett før han skallet ned ... (navn tatt bord, journ. anm.). Dersom tiltalte skallet til fornærmede for å «avverge» slag vil vilkåret i § 18 bokstav a etter rettens syn være oppfylt. Beviskravet for nødverge er det samme som beviskravet for de øvrige straffbarhetsvilkår. Retten må ta stilling til er om det kan utelukkes at tiltalte fikk et slag før han skallet til fornærmede, heter det i dommen.

Sunnmøre tingrett hentet inn forklaringer fra en politimann, en kø-deltaker, fornærmede og tiltaltes samboer. Ingen av vitnene, som var tett på hendelsen, hadde sett at tiltalte ble slått før han skallet ned personen.

Retten fant det deretter bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte ikke fikk noen slag først, og at han således ikke handlet i nødverge.

Mannen som ble skallet ned måtte på legevakta og får erstatning for utlegget der på 660 kroner. Sakskostnadene kom på 3.000.