Begge kjøreturene skjedde i 2016 og mannen hadde på det tidspunktet ikke gyldig førerkort.

Ifølge en dom fra Sunnmøre tingrett ble mannen først tatt for promillekjøring etter en tur til lokalbutikken for å kjøpe mer øl. Politiet ble tipset av vitner og video fra butikklokalet viste mannnen mens han handlet. Knappe 20 minutter etter var politiet på døra hos mannen og blodprøve viste at han hadde en promille på 2.38.

I retten hevdet mannen at han hadde drukket alkohol etter kjøreturen, noe sakkyndiges rapport betvilte sterkt.

Over 3 i promille

Noen måneder seinere ble han på nytt pågrepet for promillekjøring.

Eks-kona varslet politiet da han plutselig dukket opp på døra for å se døtrene. Hun så at han kom ut av en bil og var synlig beruset.

Da politiet kom til stedet bekreftet de hennes versjon og tok med seg mannen til blodprøve. Denne gange viste den en promille på 3.05.

Også denne hendelsen forklarte han med at han hadde drukket etter kjøreturen. Men det stemte dårlig overens med ny blodprøve tatt en time seinere. Den viste "kun" 2.79 i promille, altså synkende rus.

Strafferabatt

Da det har tatt politiet lang tid å få saken for retten, samt at han har skjerpet seg, fått jobb og kontrollerer sitt alkoholforbruk, fikk mannen strafferabatt.

- Tiltalte dømmes til 45 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager, subsidiært fengsel i 45 dager, heter det i dommen.

I tillegg må han betale 69.000 kroner i bot, samt 5.000 kroner i saksomkostninger. Han må også klare seg uten førerkort de neste fire årene.