Det er konklusjonen til Sp-ordfører i Stranda, Jan Ove Tryggestad.

– For meg dreier det seg ikke om ismer eller ideologi. Som ordfører er det innbyggerne i Stranda og hvilke tjenester vi som kommune kan tilby dem som er avgjørende. Det jeg da ser er at vi under de betingelsene som er nå ikke vil klare oppgaven med å tilby de tjenestene vi skal, sier Tryggestad.

Millionkutt

Han viser til at Stranda i år får et kutt i overføringene fra staten på rundt tre millioner kroner. Tryggestad er spent på hva som venter til neste år.

– Vi er spente på hva som kommer i kommuneopplegget for neste år. Men vi har ingen forventninger om at de kuttene vi opplever blir reversert, sier han.

Kommunene har hatt samtaler med Sykkylven, med Norddal, med Ørsta og med Volda.

Tryggestad har ingen fasit på hvilke kommuner de ender opp med å slå seg sammen med.

– Beredskapsspørsmålet er viktig for Stranda. I forhold til Åkneset er det Volda sjukehus som er pekt ut som vårt lokalsjukehus. Det er etter mitt syn en tungtveiende faktor for oss, påpeker han.

Ikke Ålesund

Nye Volda kommune vil som følge av at Hornindal blir en del av dem en nabokommune til Stranda.

– Vi ønsker ikke å vende

Sykkylven ryggen, og ingen ting er avgjort her, men beredskapsspørsmålet er viktig for oss, sier Tryggestad.

Fylkesmannen vil før påske komme med sitt syn på søknaden fra Nordal og Eidsdal om flytting til Stranda. Men om de to bygdene blir en del av Stranda endrer ifølge Tryggestad ikke på det faktum at Stranda trenger å bli en del av en større kommune.

– Det er mer naturlig for oss å tenke et samarbeid med Volda enn et samarbeid med Ålesund, sier han.

– I et femårsperspektiv er vi en del av en større enhet. Ikke fordi vi vil, men fordi rammebetingelsene tvinger oss til det, er konklusjonene til Stranda-ordføreren.