– Vi håper på norske eiere. Det aller beste hadde vært om vi hadde fått nye lokale eiere, sier Kjell Bjørn Hatlebakk, hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet.

Torsdag ettermiddag var han i møter med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. En stor delegasjon fra Fellesforbundet, Negotia, NITO og Tekna, for å nevne noen, stilte på næringsministerens kontor for å diskutere situasjonen som er oppstått etter at Rolls-Royce varslet sine planer om salg av den marine divisjonen.

– Jeg er opptatt av situasjonen som er oppstått etter at Rolls-Royce har varslet at de vurdere å selge den marine divisjonen. Den maritime klyngen på Sunnmøre er viktig for Sunnmøre og for Norge, sier næringsminister Røe Isaken.

Satser på havet

Han vil ikke ha noen mening om selve salget eller hvem som kan være kjøpere.

– For meg er det viktig å få fram at vi som regjering har signalisert en tydelig satsing på havet, og at vi ønsker å tilrettelegge for forskning og innovasjon. Det er vårt signal til de som eventuelt måtte ønske å gå inn, sier Røe Isaken.

– Derfor møter jeg gjerne igjen de som var på møtet i dag for på den måten følge denne prosessen videre, påpeker han.

I et brev til Røe Isaken, undertegnet alle de sentral organisasjonen, ber en om at det sikres at det blir gode industrielle eiere med langsiktig perspektiv, og som ønsker å videreføre virksomheten på Sunnmøre.

Video: Se NITO-president Trond Markussen og hovedtillitsvalgt i NITOs bedriftsgruppe ved Rolls Royce, Rolv Aakre oppsummere møtet med næringsministeren (ekstern nettside)

Ikke splittes

Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, advarer kraftig mot en oppsplitting og utsalg bit for bit.

– Det er det absolutt verste som kan skje. For oss er det uhyre viktig at vi her får inn nye langsiktig eiere som kjøper og driver videre hele den marine divisjonen, påpeker han.

På møtet ba Eggum næringsministeren gå tydeligere ut med hvilke forsknings- og innovasjonsprogrammer som departementet rår over.