Uformelt møte i Brussel

Stats- og regjeringssjefene i EU samles til et uformelt toppmøte i Brussel. Blant annet skal de se på sammensetningen av EU-parlamentet etter brexit og budsjettutformingen etter brexit.

I tillegg står den framtidige ledelsen av EU-kommisjonen på dagsordenen.

Spennende tall fra SSB

Klokka 8 publiserer Statistisk sentralbyrå (SBB) rykende fersk statistikk. Blant annet legges utviklingen i folkemengde og befolkningsendringer i 4. kvartal 2017 fram. Da får vi altså svaret på hvor stor befolkningsveksten har vært i fjor, og hvor mange innbyggere vi nå har her til lands.

For øvrig legges det fram statistikk om ekteskap og skilsmisser i fjor og investeringer i olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning.

Lorentzen på gulljakt

Håvard Holmefjord Lorentzen skal prøve å bli den første siden Eric Heiden (1984) til å ta gull på 500 meter og 1000 meter i samme OL. Det vil i så fall også være Norges første OL-gull på distansen. Lorentzen vil få svært tøff konkurranse av blant andre Kjeld Nuis, som vant 1500-meteren i Pyeongchang.

Den 21 år gamle OL-debutanten Henrik Fagerli Rukke blir også å se på dagens 1000 meter klokken 11 i dag.

Stafett med Bø og co.

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen skal prøve å revansjere 4.-plassen fra Sotsji-OL. Eneste forskjellen på laget fra for fire år siden er at Ole Einar Bjørndalen er byttet ut med Lars Helge Birkeland.

Klokken 12.15 får vi svaret. Frankrike og Tyskland er blant lagene som kan ødelegge for skiskyttergutta i dag.