Kl. 20.35 ble flyplassen åpnet for drift igjen, og bombegruppa er ferdig med sine undersøkelser. Totalt var flyplassen stengt i fem timer.

– Det er gjort de undersøkelsene vi ønsker, og vi har fått avkreftet at dette er noe farlig, sier operasjonsleder John Bratland.

– Hva var i pakken?

– Jeg vil ikke si så mye om hva som er funnet fordi vi ønsker å følge opp denne saken, men jeg kan si at det er kategorisert som ufarlig.

Innsatsleder Arne Lid Skodje forteller at innholdet i pakken, som var surra i teip, kan være knyttet til vinningskriminalitet.

– Det er det vi vil undersøke innholdet for. Nå har vi ikke undersøkt hele innholdet, men det er ikke ansett som noe farlig. Kriminalteknikerne vil kikke nærmere på det.

Pakken er beslaglagt.

Ankom stedet

Bombegruppa ankom stedet for å undersøke den mistenkelige pakken rundt kl. 19.

– De har akkurat landet og rigger seg til. De skal gjøre sine undersøkelser, og sjekke om det er grunn til bekymring eller om pakken er harmløs, forteller innsatsleder Arne Lid Skodje.

Operasjonsleder John Bratland fortalte til Sunnmørsposten at bombegruppa var ferdig med briefingen kort tid etter.

Tiltak

– De har begynt å utføre første tiltak i en ukjent rekke med tiltak, litt avhengig av hvordan responsen er på de tiltakene. De har i alle fall begynt med første tiltak. Situasjonen er fortsatt den samme - ingen personer får nærme seg stedet, med bombegruppa har begynt å nærme seg den, sier Bratland like etter kl. 19.30 lørdag kveld.

Han fortalte at det ikke var fastsatt noe formelt tidspunkt for åpningen av flyplassen.

– Det er svært situasjonsavhengig.