Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad sier det skal ha vært en bakenforliggende konflikt mellom noen av de involverte i forkant av drapet.

- Det er ikke noe som tyder på at avdøde og siktede i utgangspunktet hadde noen rolle i denne konflikten, sier Inger Myklebust Ferstad.

Saken fortsetter under bildet

Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt holdt pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Foto: Stig Vågnes

- Skyldte penger

22-åringen er nettopp løslatt fra fengsel etter en narkotikadom. Det skal ha vært kommunikasjon mellom 22-åringen og 24-åringen og disse to skal ha hatt flere konfrontasjoner. Det skal blant annet ha blitt utvekslet trusler via tekstmeldinger.

22-åringen skal også ha hatt uoverensstemmelser med den nå drepte Robin Andre Svendsen tidligere. Her skal det ha blitt truet med pistol, forteller kilder som kjenner miljøet.

Skulle bistå kompis

Forut for konfrontasjonen på Brunholmen mandag ettermiddag fikk 22-åringen bistand av en 29-åring, som nå er siktet for knivdrap. 24-åringen fikk bistand av den nå drepte Robin Andre Svendsen (29) fra Fræna.

– Vi har opplysninger som tyder på at det har vært en konfrontasjon mellom flere personer like i forkant av drapet, og dette var personer som avdøde og siktede var sammen med, sier politiadvokaten.

Politiet fikk melding om en «alvorlig kroppskrenkelse» på Brunholmen i Ålesund klokka 16.45. Den siktede ble pågrepet i Apotekergata noen minutter seinere. Han har erkjent knivstikkingen, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, opplyser mannens forsvarer Reidar Andresen til Sunnmørsposten.

Seint mandag kveld ble drapsvåpenet, en kniv funnet.

– Vi mener dette er drapsvåpenet, sier Myklebust Ferstad.

Saken fortsetter under bildet

Kumlokk: Politi søkte i et stort område i nærheten av åstedet. Foto: Marius Simensen

Flere pågrepet

29-åringen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

Tirsdag ettermiddag får Sunnmørsposten opplyst at også 22-åringen sitter i politiets varetekt.

– Han er i avhør nå. Han er siktet for en voldsepisode forut for knivstikkingen, sier Ferstad.

Det er på det rene at politiet også avhører 22-åringen om hans rolle i forkant av drapet.

– 22-åringen er siktet for legemskrenkelse mot 24-åringen. Han er løslatt etter avhør, sier hun noen timer senere.

Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad opplyser at ingen andre den den drepte ble fysisk skadet i konfrontasjonen i forkant.

– Noen av de involverte bisto også Svendsen etter at han var knivstukket.

Knivstikkingen skjedde like utenfor hovedinngangen til Scandic Hotel Ålesund og flere hotellansatte og andre prøvde å hjelpe den skadde.

– Vi ønsker å berømme de mange som kom til for å hjelp den hardt skadde mannen. Han ble etterhvert hentet av ambulanse og også forsøkt reddet av helsepersonell, men livet sto dessverre ikke til å redde, sier Myklebust Ferstad.