Brannvesenet rykket onsdag ut til branntilløp både i Breivika og i et næringsbygg på Blindheim.

– Alle ansatte er evakuert og gjort rede for, sier operasjonsleder John Kåre Flo i politiet i Møre og Romsdal om brannen i næringsbygget Triangelgården på Blindheim, der flere bedrifter holder til.

Samtidig rykket nødetatene ut til røykutvikling på trafostasjonen i Holen.

– Når det gjelder brannen ved trafostasjonen på Holen har jeg ikke oversikt over status der. Jeg vil anta at det tar tid før alt er oppe og går på strømmen igjen, sier operasjonslederen.

To sendt til legevakt

Politiets innsatsleder Astrid Sæther på stedet forteller like før klokka 13 at brannen er slukket, og at brannvesenet vil drive etterslukking en tid framover.

To personer er sendt til legevakt for sjekk etter mindre røykeksponering.

Politiet kan ikke si noe ennå om årsak til brannen, eller om den har en sammenheng med strømbruddet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

– Ikke giftig røyk

Ålesund kommune sendte tidligere onsdag ut SMS-varsel til 500 innbyggere i de berørte områdene på Blindheim og ba dem lukke vinduer og slå av ventilasjon.

Det var en periode uavklart om røyken fra brannen var giftig.

Nå melder kommunen at brannen fra næringsbygget ikke er giftig.

– Røyken har avtatt, og vi har nå varsla beboere om at de nå ikke lenger trenger å stenge av vinduer og trygt kan passere forbi, sier politiets operasjonsleder Flo.

Strømformator skal ha eksplodert

Det er en strømtransformator i næringsbygget på Blindheim. Denne skal ha eksplodert.

En nabo forteller til Sunnmørsposten at han hørte et høyt smell i det han gikk ut av bilen, før han snudde seg og så svart røyk velte ut av første etasje i bygget.

Uavklart om det henger sammen

Divisjonssjef Peter W. Kirkebø i Mørenett er usikker på hvordan brannen ved Holen transformatorstasjon i Breivika henger sammen med brannen i Blindheimsbreivika.

– Vi har også brann og røykutvikling på en trafokiosk i Blindheimsbreivika. Vi må vente til vi har fått kontroll før vi vet omfanget, sier Kirkebø.

Kari Løken i Tafjord avviser at brannen har noe med Tafjord å gjøre. Heller ikke strømstansen har noe med Tafjord å gjøre. Det er Mørenett som er netteier, forteller Løken.

Les også: Massivt strømbrudd i Ålesundområdet

Uavklart brannårsak

Innsatsleder Astrid Sæther fra politiet på Blindheim kan ikke si så mye om årsaken til brannen.

Vegtrafikksentralen meldte at fylkesveg 391 på Blindheim er stengt på grunn av brannen. Vegen ble stengt ved Shell Vegsund og i Blindheimsbreivika.

Vegen er nå åpen for trafikk.

Sunnmørsposten kommer med mer.

Foto: TIPSER