Tirsdag sparkes nemlig årets LilleStortinget i gang - det så langt tredje i rekka. Rollespillet begynner klokka 10, Sunnmørsposten sender direkte.

- Vi tror dette blir kjempekjekt. Det å ta kunnskapen ut av klasserommet er en annerledes måte å lære på, sier trioen Marius Waksvik, Lene Vadseth og Ingrid Sølberg dagen før dagen. De tre er henholdsvis partileder i Ap, statsminister og stortingspresident.

På programmet første dagen står åpning av LilleStortinget 2018, deretter konstituering etterfulgt av trontale ved statsministeren. Etter dette blir det partigruppemøter der agendaen er å bli enige om standpunkt til proposisjonene, før det blir fagkomitemøter der de ulike partiene skal presentere nettopp standpunktene sine, diskutere proposisjonene og forsøke å komme til enighet.

I alt vil over 200 elever delta i rollespillet, der valgresultatet ved stortingsvalget i 2017 ligger til grunn for fordelinga.

Fagerlia vgs. er for øvrig pilotskole i prosjektet, som den andre videregående skolen i landet som tester ut rollespillet.

Målet er blant anna å skape samfunnsengasjement, men også økt forståelse for hvordan demokratiet og styresettet i Norge fungerer.

F.v.; Partileder i Ap Marius Waksvik, statsminister Lene Vadseth og stortingspresident Ingrid Sølberg. Foto: Staale Wattø