Det sier teknisk sjef Kjell Johansen.

– Vi har ikke sendt brev til fylket om dette. Vi har mottatt varsler fra folk om skader på vegen på Haramsøya og Hildrestranda. Men dette har ikke vi varslet fylket om, sier Johansen.

Han sier at de privatpersonene som har kontaktet kommunen og meldt fra, viser til at de tror det er tungtransport tilknyttet de forberedende arbeidene på Nordøyvegen som er årsaken til at skadene har oppstått.

– Men dette er informasjon vi ikke kan verifisere, sier Johansen, som selv ikke har vært ute på øyene for å se på skadene.

Haram bekymret

I notatet til Planutvalget til fylket skriver fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik.

«Haram kommune har varsla at det allereie no er skadar på det offentlege vegnettet, som følgje av anleggstrafikk frå dei forberedande entreprisene. Haram kommune er bekymra for at dette skjer allereie no, før den «tunge» anleggsperioden er i gang».

Men dette har altså ikke Haram kommune skrevet. Realiteten i saka er at det har kommet skader på vegen på Haramsøya i området fra ferjekaia og mot Ullabrua som binder sammen Haramsøya og Longva.

Videre er det meldt om slitasje på dekket og stein som stikker opp på vegen på Hildrestranda på fastlandet.

Men ikke noe av dette er rapportert inn som en formell bekymring fra Haram kommune til fylkesadministrasjonen.

Sunnmørsposten var mandag i kontakt med samferdselssjef Arild Fuglseth. Han kunne da ikke si noe mer konkret om hvilke typer skader som hadde oppstått på vegnettet på øyane. Han omtalte da henvendelse fra Haram kommune som en bekymringsmelding.

30 km veg

Planutvalget i fylket har bedt om en mer utfyllende rapport om disse skadene til et senere møte. Det som er klart er at fylkestinget ikke har tatt høyde for utbedring av vegnettet på øyane som en del av utbyggingen av Nordøyvegen. En slik utbedring har ikke fylket penger til.

Vegen fra Lepsøya til og med Fjørtofta er på et sted mellom 25 og 30 kilometer. Den er smal og ligger mange steder på svak grunn med dårlig fundamentering.