Oppe på Fjellstua er Ålesund kommune nå i gang med litt lettere sprengningsarbeid. Sjef for veg og park i kommunen, Oddvar Kongsvik, forteller at dette er for utvide vegen så bussene slipper å rygge.

– Ja, vi holder på å lage til en rundkjøring for bussene, forteller han til Sunnmørsposten.

Fram til nå har bussene oppe på Fjellstua måttet rygge opp igjen etter å ha sluppet av passasjerer, noe som har bydd på en del logistiske utfordringer.

– Vi må sprenge vekk litt av steinen for å utvide vegen slik at bussene kan kjøre rundt, forteller Kongsvik.

Klart til cruisesesongen

Målet for arbeidet er å få det klart til cruisesesongen starter.

– Nå blir det intensiv drift der oppe i en par-tre uker framover, så vi satser på at det er klart før cruisetrafikken kommer, sier Kongsvik.

– Asfalteringen blir ikke før ut i midten av april en gang, siden asfaltprodusentene ikke starter opp før da, fortsetter han.

Godt merket

Selv om det drives anleggsarbeid oppe på Fjellstua, understreker Kongsvik at det er trygt for fotgjengere å ta turen opp.

– Det er godt merket der oppe hvor folk ikke kan gå, og vi har ordnet det slik at det er trygt for fotgjengere, understreker han.

(saka fortsetter under)

Vil ikke ha noen autostrada

Daglig leder på Fjellstua, Helge Jan Farstad er glad for at det endelig blir gjort utbedringer.

– Jeg har ventet på at kommunen skal gjøre noe med dette i over ti år, forteller han.

Han nevner spesielt den trafikale situasjonen som har vært der oppe.

– At bussene nå skal kunne kjøre rundt i stedet for å rygge vil bidra til økt trafikksikkerhet, både for turistene og sjåførene, sier han.

Samtidig mener han at nok er nok.

– Jeg ønsker ikke at kommunen gjør noe for at det skal bli enda mer busstrafikk her oppe, sier han og spør seg om hvilke følger for miljøet det får å ha 50 busser kjørende oppe på fjellet hver dag.

– Om vi skal ha flere turister her oppe bør vi få enten en heis eller gondol. En gondol hadde jo blitt en ny turistattraksjon, så da slår vi to fluer i en smekk.