– Tusen takk for den helt fantastiske støtten dere har gitt meg! Spesielt denne uken hvor det har stormet som verst. Det har vært en svært krevende tid for både meg og familien, skriver Listhaug på Facebook tirsdag morgen.

– Den siste uken har vært helt surrealistisk. Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, skriver hun.

Hun mener hun har blitt utsatt for en «ren heksejakt», og anklager Ap-leder Jonas Gahr Støre for å kneble ytringsfriheten.

– Jeg kommer aldri til å godta at debatten legges på Støres premisser. Ytringsfriheten er en viktig norsk og vestlig verdi vi må stå opp for. Jeg kommer aldri til å være en politiker som er lik alle andre. Jeg vil være meg selv, skriver Listhaug.

Listhaug poengterer at hun gang på gang har tatt avstand fra ekstremisme, men at helt vanlige mennesker som har støttet henne har blitt stemplet og hengt ut på det groveste.

– Den siste uken har helt vanlige mennesker blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet meg og Frps kamp for en streng og rettferdig innvandringspolitikk Jeg vil sammen med alle disse vanlige folkene fortsette kampen for ytringsfriheten og en streng innvandringspolitikk. Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte FrPs politikk sammen med mine gode stortingskollegaer, skriver hun videre.

Siv Jensen: Ap og KrF har gitt Sylvi Listhaug den beste starten på hennes videre politiske karriere

Frp-leder Siv Jensen sier hun er lei seg for at Sylvi Listhaug går av som justisminister og garanterer at den politiske karrieren hennes langt ifra er over.

– Jeg har hatt et inderlig ønske om at Sylvi skulle fortsette som justisminister. Hun har vært og ville vært en god justisminister for Norge og Frp, sier Jensen i en uttalelse til NTB.

– Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, fortsetter hun.

Frp-lederen sier partiet har stått bak Listhaug hele veien.

– I helgen snakket jeg med fylkeslederne i Frp. Samtlige stilte seg bak Sylvi Listhaug og var klare til å gå ut av regjering for å svare på mistillitsforslaget. Det var ikke på noen måte aktuelt å bøye av for kravet fra Ap og KrF om å skifte ut Sylvi.