– Fra og med 25. mars er det daglige avganger på ruta Ålesund – Gdansk. I perioder med lavere etterspørsel har tilbudet blitt redusert til 6 eller 5 avganger pr. uke, melder lufthavnsjef Tor Hånde i en pressemelding.

Nå blir det 3.220 flyseter tilgjengelig på ruta mellom Ålesund og Polen i uka. Wizz Air bruker Airbus A321 med 230 seter.

Legger ned i Molde

– Ja, de legger ned tilbudet i Molde. De har hatt to avganger i uka fra Molde, og fem på sommeren fra Vigra. Fra og med søndag samler de alt på Vigra, forteller lufthavnsjef Tor Hånde.

Oppgang etter tøffe tider

Pilene peker endelig oppover igjen for Hånde etter at det nesten har vært tre år med nedgangstider i utenlandstrafikken fra august 2014 til september 2017.

– Men de siste seks månedene har trafikken økt igjen. Det har en sammenheng med aktiviteten i næringslivet her i regionen. Det har ikke vært en dramatisk nedgang, men ca. 40.-50.000 færre reisende på utland siste tre år, sier Hånde.

I løpet av denne perioden var det enkelte ruter som forsvant, deriblant tilbudet til London og Riga.

I perioden 2009 til 2014 var det en kraftig vekst på grunn av nye utenlandstilbud. Tor Hånde mener at ruta til Gdansk er svært viktig med tanke på næringslivet.

– Det har vært vanskelig å få flyselskap til å satse på nye tilbud når etterspørselen har gått ned. Jeg har tro på nye ruter fra sommeren 2019, sier Hånde.