Det er mandag i påskeuka og sola skinner over Ålesund by. Man skulle kanskje tro den var folketom, og at alle har dratt på fjellet i påska for å nyte godvær og skiturer. Det viser seg å ikke stemme. På Skateflua har nemlig mange tatt turen for å nyte påska i byen.

Mista nøkkel

Andreas Hanken og søstera Elisabeth Hanken Baro har tatt med seg barna til solveggen ved Stuen på Skansekaia. Her får barna leke og kose seg i sola.

– Det er greit å sitte her, for da er vi i le for den sure vinden, forteller Andreas.

Han forteller at de ikke har tenkt seg på fjellet i påska.

Elisabeth forteller at de er i byen i dag for å stikke innom hittegodssentralen.

– Jeg mista en nøkkel sist jeg var her, så jeg håper jeg finner den, sier hun.

Sølve Hanken (8) gleder seg til å komme i avisa.

– Denne får ikke pappa lov til å brenne, sier han bestemt. Søskenbarna Frida Hanken Arnøy (8) og Levi Hanken Baro (10) er enige.

Noen har det rolig, andre hektisk

Kaffe og Softis: Utenfor Stuen på Skansekaia i Ålesund, finner vi disse fra venstre: Dagfinn Ruud Olsen, Tor Rolland, Per Rick Hunstad og Finn Follestad i flott påskevær.

Foran Stuen sitter Dagfinn Ruud Olsen, Tor Rolland, Knut Rønning, Per Rich Hunstad og Finn Follestad i sola og nyter en kaffekopp og litt softis. De forteller at de også skal tilbringe påska i byen.

– Jeg brakk foten i fjor, så jeg må ta det med ro. Skulle gjerne tatt meg en skitur, men det får bli med noen turer på Hessa og på Aksla, forteller Per Rich Hunstad.

Datteren hans, Wiwi Hunstad (18) jobber på Stuen. For henne blir det en mer hektisk påske.

– Jeg skal jobbe her nesten hver dag. Det gjør ingenting siden jeg trenger pengene. Har bare fri på torsdag, men jeg må nok jobbe hvis de trenger folk på jobb, forteller hun.

Arbeidspåske: Ved Stuen på Skansekaia i Ålesund, finner vi Wiwi Hunstad (18) med softis med gult «påskedryss». Ho skal jobbe på Stuen nesten hele påska.

Selv om vinden ute er ganske kald og sur, legger det ingen demper på softissalget.

Påske til sjøs

På kaia langs Skansegata er noen fiskere godt i gang med sløying og salg av dagens fangst. Torskefisket ser ut til å være godt fortsatt.

– Det her dro jeg opp i Hessafjorden, forteller fisker Elias Bakkebø.

Han er her sammen med Knut Ivar Vik og Vainius Grisius.

Fiskepåske: Disse karane skal fiske torsk under hele påska. Fra venstre: Elias Bakkebø, Vainius Grisius og Knut Ivar Vik ved Skansegata i Ålesund.

Grisius er fra Litauen, hvor han også var fisker, og har egen båt i Ålesund.

– Jeg leverer mest til fabrikkene her, forteller han.

Bakkebø forteller at han kommer til å tilbringe påska til sjøs.