Tirsdag ettermiddag ble to vektere påført knivskader på Moa. Hendelsen skjedde på utsiden av Moa Syd, ved en byggeplass.

– Vekterne skulle ta kontroll på en mistenkt butikktjuv. Jeg har ikke fullstendig oversikt over skadeomfang, men de to fremstår som lettere skadet. Tilbakemeldingen fra helsevesenet er at det ikke ser ut til å være alvorlig skade, forteller innsatsleder Per Ivar Hovden til Sunnmørsposten.

Ifølge Hovden er gjerningsmannen en kjenning av politiet.

– Vi vet at det var en konfrontasjon. Detaljene rundt hendelsesforløpet må vi komme tilbake til når vi får oversikt, men det har vært en god del vitner til stede ved kjøpesenteret, sier Hovden.

Politiet har kontroll på kniven, men Hovden kan ikke kommentere hva slags type det er, da han selv ennå ikke har sett den.

– Ifølge våre opplysninger så langt er det ingen ting som tyder på at det har vært flere involverte enn de to vekterne og mistenkte, sier innsatslederen til Sunnmørsposten.

Det skal være en mann i 30-årene som er mistenkt for ugjerningen.

Vekterne er sendt til legevakt. Politiet har sperret av området.

Ikke fare for liv

Politiet ble varslet om kvivstikkingen i 17.30-tida.

John Bratland, operasjonsleder i Møre og Romsdal, kunne etter kort tid bekrefte at to mannlige vektere var stukket med kniv, den ene i foten og den andre i en hånd. Vekterne fikk da behandling av ambulansepersonell på stedet.

Politiet hadde etter kort tid kontroll på den mistenkte gjerningsmannen.

– Skadeomfanget til vekterne er opplyst til ikke være fare for liv og helse, sa Bratland.

– Trygt å besøke senteret

Senterleder Anne Mari Rødal Kleppe henviser til politiet når det gjelder informasjon om hva som har skjedd. Hun opplyser at senteret er trygt å besøke og åpent som normalt i kveld.

– Vi har satt inn ekstra vektere for syns skyld og for at de andre butikkene skal føle seg trygge.

Har du tips eller foto? Kontakt oss på 95400400@smp.no eller ring 95400400

Innsatsleder Per Ivar Hovden. Foto: Morten Hjertø