Først ordføreren. Høyre er ennå ikke ferdige med nominasjonen, men Skodje-ordfører Dag Olav Tennfjord er den store favoritten og han er klar for jobben.

– Det er nominasjonsmøtet 30. mai som skal avgjøre dette, men jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon og jeg er veldig motivert for denne oppgaven, sier Tennfjord.

Han får full støtte fra Monica Molvær i Ålesund Høyre.

– Tennfjord som vår ordførerkandidat synes jeg er en god idé. Han er nestleder i fellesnemnda og kjenner dermed svært godt alle prosessene som nå er i gang for å skape den nye storkommunen, sier hun.

Torsdag gikk Arbeiderpartiet ut med at Eva Vinje Aurdal er deres ordførerkandidat foran lokalvalget i 2019. Nå kan det se ut som at ordførerkampen blir stående mellom Aurdal og Tennfjord.

– For meg er det viktig at vi skal skape en helt ny kommune. Kommunereformen er et prestisjeprosjekt for oss i Høyre, sier Tennfjord.

Så politikken. Frihet er det gamle honnørordet i Høyre. Monica Molvær vil ha partiet med på å gjeninnføre fritt skolevalg på ungdomstrinnet.

Også i eldreomsorgen vil det bli endringer dersom Høyre får makten.

Høyre vil åpne for at private selskaper kommer inn og overtar drifta for deler av eldreomsorgen.

– Jeg ønsker private tilbydere som et supplement i eldreomsorgen, sier Tennfjord.

Så skjenkepolitikken. Tidligere var det lov å skjenke alkohol til klokka 03 på natten. Nå er det til klokka 02.

– Jeg mener vi skal utvide skjenketidene blant annet for å gjøre Ålesund til en attraktivt studentby, sier Molvær.

– Så skal det gamle fengselet gjøres om til et fantastisk studenthus den dagen det nye fengselet på Digerneset står klart, sier Tennfjord.

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal er Aps kandidat som ordfører i den nye storkommunen. Foto: Staale Wattø