Tirsdag starter næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sin såkalte havturné.

Det er kjent at havområdene har store muligheter for nye typer verdiskaping. Denne våren skal Røe Isaksen besøke en rekke steder langs kysten for å få innspill til regjeringas havstrategi.

Første stopp er Campus Ålesund, før turen går til Rolls-Royce Marine sitt opplærings- og teknologisenter på NMK. Også båtprodusenten Maritime Partner og droneprodusenten Griff Aviation får besøk.

– Havet er den blå tråden som flyter gjennom norgeshistorien, og vi vil at Norge også i framtida skal være best på hav. Derfor legger jeg ut på turne for å besøke havbedrifter og møte landets haveksperter. I Ålesund ønsker jeg å møte næringa for å få innspill til oppfølgingen av havstrategien og hvordan Norge på best mulig måte kan utnytte muligheten som ligger foran oss, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i ei pressemelding.

Regjeringas havsatsing spenner fra utvikling av nye arter, grønn teknologi og digitale løsninger til internasjonalt diplomati og kamp mot plast og klimagasser.

– Jeg er opptatt av at vi fortsatt har den fremste kompetansen i vårt næringsliv, blant ansatte og i forskningsmiljøene, og at vi vurderer hvordan vi best omstiller oss til et stadig mer digitalisert samfunn. Vi skal også sikre at de norske havnæringene leder an på vegen mot rene og rike hav og fortsetter å være ledende på miljøteknologi og bærekraftige løsninger, sier næringsminister Røe Isaksen.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix