Nå står en mann i 30-årene fra Sunnmøre tiltalt i Sunnmøre tingrett for besittelse av amfetaminet som ble funnet på Aksla, samt innførsel av nærmere to kilo amfetamin, og oppbevaring og salg av nærmere en kilo hasj.

– Det begynte med ransaking av mannens leilighet i mai i fjor, der det ble funnet nærmere 400 gram hasj, og funn av nærmere 500 gram fra det politiet mener er samme hasjparti i en bil på Ørskogfjellet, forteller aktor i saka, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim.

Spaning

Mannen ble sluppet fri etter beslaget, men politiet spanet på ham og overvåket mannens telefon.

– Det førte til at mannen ble observert ved nærheten av Kniven på Aksla, der han i terrenget var på leting etter noe, uten å finne det, sier Nordheim.

Når mannen ga opp, rykket politiet inn med narkohund, og fant over en kilo amfetamin i en plastpose. Mannen ble straks etter pågrepet, men senere løslatt.

I november samme år ble mannen og hans daværende samboer stoppet på grensa mellom Norge og Sverige i en tilfeldig kontroll. I motorrommet ble det funnet over to kilo amfetamin. Mannen har siden sittet i varetekt, mens saka mot samboeren ble henlagt.

Vedkjenner

Mannen vedkjenner seg befatning med narkopartiet på Aksla.

– Men det ble lagt der oppe fordi jeg skjulte det for en tidligere samboer. Det var hennes stoff, og jeg ville ha slutt på at hun ruset seg, forklarte mannen i retten.

For partiet som han ble stoppet med på grensa, vedkjenner han ikke skyld.

– Jeg skulle hent en pakke for en venn i Ålesund, som var sendt med post til Sverige. Jeg visste ikke hva innholdet i pakken var, forklarte mannen.

Mannen ville ikke oppgi hvem vennen var, fordi han var redd for konsekvensene.

Heller ikke hasjpartiet kjenner han til.

– Det er helt ukjent for meg, jeg har aldri solgt noe hasj, sa mannen.

Politiet har også beslaglagt 65.000 kroner, som de fant i mannens leilighet.

– Det var mine penger. Jeg likte å gå med kontanter. De stammer ikke fra salg av narkotika, sa mannen.

Saka fortsetter i tingretten onsdag.