Når Tinestafetten i år kan markere 25 år med løpeglede over hele landet, skal lokale krefter og ildsjeler i friidrettsklubber og på skoler løftes fram.

Blant dem som får heder, ære og en gullfarget stafettpinne, finner vi IL Valder og Ålesund FIK og brødrene Ole Martin og Kåre Sæter.

Bidragene til de lokale heltene blir satt stor pris på hos både Friidrettsforbundet og TINE.

– Alle de som står på for å sikre at det blir Tinestafetten år etter år, fortjener å få et ekstra klapp på skulderen. For mange elever er Tinestafetten deres første møte med friidretten, og det arbeidet arrangørene gjør for å bidra til å gi elever over hele landet muligheten til å være med på en nasjonal løpefest som Tinestafetten, er utrolig viktig, sier Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Han mener at den årlige stafetten er viktig både for å sikre at det settes fokus på positiv bevegelse i skolen, og fordi det er en viktig arena for å rekruttere nye talenter inn i friidretten. At det kommer en gullpinne i posten til IL Valder og Ålesund FIK, synes han er vel fortjent.

I år er det rekordmange påmeldte på landsbasis, med 110.210 elever klare til start.

Til sammenligning løp i underkant av 11.000 da startskuddet gikk for første gang i 1993.

Valderløpet først

Ole Martin Sæter ser fram til Tinestafetten, men for han og klubben er Valderløpet første fokus.

– Jeg vil tro at vi havner på 4–500 deltakere også i år. Det blir spennende å følge fjorårsvinner Håkon Stavik, om han snart kan utfordre Kristian Nedregårds svært sterke rekord rundt Valderøya (8,7 km) på 27.40, sier Ole Martin Sæter.

17-årige Stavik fra Ålesund FIK tok sist helg sølv under NM i terrengløp.

Gullpinnen: Slik ser den ut; gullpinnen som en rekke trofaste arrangører av TINEstafetten nå har mottatt for sin jobb med denne stafetten i 25 år. FOTO: NORGES FRIIDRETTSFORBUND Foto: Privat