Mannen har de siste dagene stått tiltalt i Sunnmøre tingrett for besittelse av litt over en kilo amfetamin, som ble funnet på Aksla, samt innførsel av nærmere to kilo amfetamin, og oppbevaring og salg av nærmere en kilo hasj.

– Tiltalte har tilstått befatning med det kiloet som ble funnet på Aksla, men har nektet befatning med to kilo som ble funnet i bilen hans på Svenskegrensa, samt salg og oppbevaring av nærmere en kilo hasj. Bevisene mot ham er likevel sterke, og han bør derfor dømmes til fengsel i tre år og 10 måneder, sa aktor Ingvild Thorn Nordheim.

Hun vil også inndra rundt 65.000 kroner fra mannen.

Frifinnes

Mannens forsvarer, advokat Paal Berg- Helland, mener klienten bør frifinnes for punktene om hasjsalg og innførsel av de to kiloene amfetamin fra Sverige.

– Det finnes ingen beviser mot ham, utenom det han har tilstått. Politiet har drevet kommunikasjonskontroll mot min klient, men ikke fulgt opp de samtalene de har plukket opp. Det finnes heller ikke DNA eller fingeravtrykk på de to kilo med amfetamin som ble funnet i min klients bil, eller på den hasjen han skal ha oppbevart og solgt, og han bør derfor frifinnes for de to punktene, sa Helland.

Annen alvorlig sak

For befatningen med en kilo amfetamin på Aksla, skal mannen dømmes, sa advokaten.

- Han er nå villig til å forandre livet sitt, og han bør dømmes på mildest mulig måte, sa Helland.

Den tiltalte er også tiltalt i en annen, alvorlig straffesak. I slutten av juni, må han sammen med tre andre menn, svare for trusler og medvirkning til voldtekt av en mann. Saken skal opp i Romsdal tingrett.

Dom i saken faller tirsdag i neste uke.