De alvorligste forholdene gjelder oppbevaring av i alt 3,1 kg amfetamin, der nærmere 2 kg ble innført fra Sverige til Norge. Han skal også ha innført 27 gram av designerdopet Mefedron (også kalt m-cat), også det fra Sverige.

– Narkotikaovertredelsen vurderes som grov, særlig ut fra mengden amfetamin, skriver retten i dommen.

– Retten ser det som usannsynlig at tiltalte skulle hente to pakker i Sverige og bringe disse inn i Norge, uten å kjenne til innholdet.

I tillegg er mannen dømt for oppbevaring av 845 gram hasj, av dette skal han ha solgt 489 gram. Dette har mannen nektet å ha kjennskap til.

Mannen vedkjente seg befatning med narkopartiet på Aksla da saken gikk for retten.

– Men det ble lagt der oppe fordi jeg skjulte det for en tidligere samboer. Det var hennes stoff, og jeg ville ha slutt på at hun ruset seg, forklarte mannen i retten.

Men retten viser blant annet til at mannen har endret forklaring undervegs og fester ikke lit til forklaringen.

I tillegg til fengselsstraffen er han også dømt for inndraging av 65.950 kroner som ble beslaglagt i mannens leilighet. Mannen mener disse pengene ikke stammer fra narkotika-omsetning, men retten er uenig. Retten har funnet det bevist at pengene stammer fra kjøp eller salg av narkotika.

Den dømte er også tiltalt i en annen svært alvorlig straffesak som skal gå for Romsdal tingrett. Der står mannen tiltalt sammen med tre andre for å ha mishandlet, truet en person til å utføre krenkende aktiviteter, frihetsberøving og drapstrusler.

Her er deler av amfetaminet politiet fant like ved Kniven på Aksla. Til sammen var beslaget på nærmere 1,1 kilo amfetamin, pakket i poser av 50 gram. Det var en politihund som fant narkotikaen. Foto: Politiet