Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi er veldig glad for å få Karl-Erik på laget. Vi ser at fremtidens krill-utnyttelse handler om mer enn sunne produkter til mennesker. Produktene gir også svært positive bidrag til helse, kvalitet og vekst for oppdrettsfisk i Norge, og dette vil være et satsingsområde for Rimfrost fremover, sier Stig Remøy.

Rimfrost opplevde i 2017 stor vekst i salg av produkter for humant konsum basert på krill-ingredienser, spesielt på det amerikanske markedet.

– Denne veksten fortsetter i 2018. Samtidig ser vi mulighetene krillprodukter kan ha i fór til oppdrettsfisk. I Karl-Erik har vi funnet en person som har kompetanse også på dette området, sier Remøy.

Forskning

Slinning er utdannet ved Universitetet i Bergen med en fagkombinasjon som blant annet omfatter kjemi, biologi, biokjemi og ernæring. Han har jobbet både innen akademia/forskning og i næringslivet. Blant annet har han vært forsker ved Fiskeridirektoratets Ernæringsinstitutt (nå NIFES), internasjonal forsknings- og utviklingssjef for Ewos og hatt ledende stillinger i Marine Harvest og BioMar Group.

– Krill er en spennende ressurs som kan bidra i det globale kostholdet på mange vis. Rimfrost har, slik jeg ser det, kommet lengst i verden i å utnytte denne ressursen på en effektiv og bærekraftig måte. Jeg ser frem til å bidra til å løfte selskapet videre, sier Slinning.

Fiskeridirektoratet lyste nylig ut to nye konsesjoner for krillfiske i Antarktis. Fra før har Rimfrost en konsesjon, og planlegger også å delta i den nye konsesjonstildelingen.

– Vi har teknologien som sikrer høy utnyttelse av fangsten og høy kvalitet på produktene. Vi ser frem til å vokse som aktør i krillmarkedet, og til Karl-Eriks bidrag i dette arbeidet, sier Remøy.