Også i fjor hadde Fortuna ambisjoner om å rykke rett opp igjen til 1. divisjon. Etter en svært spennende sesonginnspurt vant de sin avdeling i 2. divisjon, men i kvalifiseringsspillet til 1. divisjon stoppet det opp. Nå satser klubben videre på å komme seg opp et nivå.

– Jeg synes ting ser veldig bra ut, og vi har hatt ei oppkjøring som viser at vi er bedre trent enn noen gang. Vi har hatt godt oppmøte på treningene og gode testresultater. Generalprøven mot Kaupanger, som spiller i 1. divisjon, var veldig bra. Vi kjørte over dem i store deler av kampen, så utlignet de til 3–3 på overtid, sier Fortuna-trener Magne Elde.

Gode treningskamper

Han viser også til at de har møtt Byåsen, som er regnet som et topplag i 1. divisjon, og vist at de kan spille godt mot et så godt lag.

– På vårt beste tror jeg vi holder et 1. divisjonsnivå, som vi viste mot Kaupanger og da vi spilte 0–0 mot Sarpsborg 08. I tillegg er vi regjerende norgesmester i J19. Men bunnivået har vært utfordringen vår, for vi må prestere mer stabilt på bortebane, sier han.

Elde tror opprykksjakten vil stå mellom dem selv om Kil/Hemne fra Kyrksæterøra, som rykket ned fra 1. divisjon.

– Så kan alltids et lag som Trondheims-Ørn ta poeng fra de fleste, selv om de ikke kan rykke opp. I tillegg vil nok Molde og Herd være på øvre halvdel, selv om jeg tror førstnevnte er svekket fra fjor, sier Elde.

Han mener et eventuelt opprykk til 1. divisjon vil være viktig for både klubben og jentefotballen på Sunnmøre.

– Ser lovende ut

– Jeg tror vi står bedre rustet i år med en jevn og god stall, for vi har blitt mer samkjørte også.

Etter fjerdeplass forrige sesong håper Herd-trener Vegard Bruland at laget kan ta et nytt steg opp på tabellen.

– Jeg synes det ser lovende ut for vår del. Vi har jobbet ganske hardt gjennom vinteren med de fysiske, så nå er vi bedre forberedt, sier han.

Etter forrige sesong var det på det området han mente laget måtte ta de største stegene.

– Vi så at når vi møtte lag fra 1. divisjon, så var det spesielt på løps – og duellkraft at vi måtte opp noen steg på. Nå er vi gode nok på det området.

Han viser til at laget har slått Hønefoss 5–2 borte og 1–1 borte mot Byåsen, som positive tegn i oppkjøringen.

vil forbedre seg: Herd-trener Vegard Bruland tror på en god sesong. Foto: Staale Wattø