– Det er en stor ære å få dele ut årets nyskaper, sa juryleder redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten da hun i formiddag delte ut prisen på Terminalen i Ålesund i forbindelse med The North West-konferansen.

Innovativ og bærekraftig

– Visjonen til oss alle er at Ålesund og Sunnmøre skal være den mest innovative og bærekraftige regionen i Norge. Det ønsker vi å være med å stimulere til. Med denne prisen ønsker juryen å løfte fram viktige utviklingsarbeid som foregår rundt oss.

Målet med prisen er å inspirere til utvikling som bidrar til vekst og arbeidsplasser. All innovasjon som skal være framtidsretta må være bærekraftig.  Derfor blir det lagt vekt på innovasjon med god miljøprofil.

Hos Vard Electro har et team av ingeniører satt sammen en komplett batteriløsninger til alle typer båter som gjør at de kan drive mer miljøvennlig, gi mindre utslipp samtidig som de sikrer sysselsettinga i sin kommune.

Juryen

Juryen består av professor i miljøledelse, viserektor ved NTNU Annik Magerholm Fet, samt representanter for følgende institusjoner; ÅKP AS, Nordea, Sparebanken Møre, Sparebank 1 SMN, Næringsforeningen i Ålesundsregionen og Sunnmørsposten.

Odim, Jets, Runde Miljøsenter, Farstad Shipping, Patogen Analyse, Ulmatec Pyro og Nordic Wildfish er tidligere vinnere av Nyskaperprisen for Nordvestlandet.

I år ble disse bedriftene nominert til Nyskaperprisen:

Vard Electro er Årets nyskaper på Nordvetslandet. Prisen ble overrakt av juryleder Hanna Relling Berg. Foto: Nils Harald Ånstad