Tross at flertallet i både folkehelseutvalget og fylkesutvalget hadde gått inn for at den nye felles tannklinikken skulle ligge i Ulsteinvik, ga avstemningen i fylkestinget resultatet 33 for Hareid og 14 for Ulsteinvik.

Ulstein-ordfører Knut Erik Engh, er skuffet over resultatet.

– Jeg er skuffet, men ikke veldig overrasket over resultatet. Noen ganger tar følelsene over for fornuften, konstaterte Engh som fulgte debatten i fylkestinget.

Uenigheten om plasseringen gikk tvers gjennom partigruppene.

Slå dere sammen

Frps Frank Sve syntes hele debatten var unødvendig.

– Vi sitter her og krangler om tannklinikker som ligger ti minutter fra hverandre. Nei, slå dere sammen, var beskjeden fra Frank Sve.

Fylkesvaraordfører og tidligere Hareid-ordfører Gunn Berit Gjerde (V) mente saka illustrerte ulsteinvikernes manglende vilje til å dele på godene.

– Jeg vil bare opplyse om at det er like langt mellom Ulstein og Hareid som Ørsta og Volda. Jeg kjører imellom daglig. Jeg ser ikke problemet. Hvorfor ikke styrke det minste kommunesenteret. Når det ikke går an å dele noe, da forstår jeg at hareidsdølingene ikke ønsker å slå seg sammen med Ulstein, påpekte Gjerde.

Hareid sliter

Bjarne Kvalsvik fra Uavhengig valgliste for Sunnmøre, mente Hareid trengte tannlegekontoret mest.

– Ulsteinvik er heldige med vind i seilene på mange områder. Det kan vi ikke gjøre så mye med. Vi kan plassere offentlige arbeidsplasser andre steder. I mitt hode er det rimelig enkelt. Det er Hareid som trenger det mest. Hjelp Hareid, de sliter mye mer enn Ulstein, fastslo Kvalsvik.

Det fikk Ulstein Aps Hanne Notøy til å reagere.

– Bjarne Kvalsvik vet ikke hva han vil gjøre med Ulstein, men du kan kanskje glede deg over det, var oppfordringen til Notøy.

Fylkeskommunene ønsker å få på plass færre og større tannklinikker over hele fylket. Dette for å sikre bedre rekruttering og sterkere fagmiljø.

Det gjør at det nå opprettes en ny kompetanseklinikk i Ørsta og at tannklinikkene i Brattvåg og Vatne slås sammen til en ny klinikk på Vatne.