Flakk Gruppen kjøper seg opp i sunnmørsbaserte TOVA. Flakk Gruppen sitter nå med en eierandel på 58 prosent og blir dermed majoritetseier i bedriften som utvikler ulltøfler og tovede ullprodukter.

Selskapet  ble startet av sunnmøringene Margunn og Ingar Eide for tolv år siden. Da flyttet Eide-familien til Mongolia og var en del av et Norad-støttet bistandsprosjekt. Siden den gang har produksjonen fortsatt i Mongolia og gitt livsgrunnslag for rundt 100 familier.

- Flakk Gruppen har inngått avtale med eierne av TOVA - Margunn og Ingar Eide - om å investere i selskapet for å styrke grunnlaget for videre vekst, heter det i en pressemelding onsdag.

- Margunn og Ingar Eide er svært glade for å ha fått Flakk Gruppen med på laget, og ser frem til å utvikle selskapet videre sammen med den nye majoritetseieren, legges det til.

Familien Eide behjolder de øvrige aksjene og fortsetter i sine respektive lederstillinger. I forbindelse med emisjonen er det etablert et nytt styre bestående av Lars Ivar Flydal( styreleder), Maria Lilly Flakk, Arve Hanken, Margunn Eide og daglig leder Ingar Eide.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no http://www.smp.no/nyheter/alesundogomland/