I samarbeid med Destinasjon Ålesund & Sunnmøre og Ring Taxi sertifiserer Bypatrioten taxisjåfører.

– Vi er i gang med å sertifisere verdens første bypatrioter. Bypatrioten skal sammen med Destinasjon Ålesund & Sunnmøre gå inn hos bedrifter og ha et samspill hvor vi snakker i lag og drar i samme retning, forteller bypatriot Trine Klemetsen.

Søndag hadde hun sammen med Destinasjon Ålesund & Sunnmøre kurs for Ring Taxis sjåfører.

Vil bypå kunnskap Taxisjåførene Mamertas Alekna, Kjell-Erik Godø og Kim Adrian Teige. Foto: Maria Moe

– Vi vil ytre ekstra kompetanse. Mange besøkende henvender seg til taxisjåførene, og da vil vi kunne by på god service og fortelle om hvor mye som skjer i Ålesund, forteller Karolina Hoff, daglig leder i Ring Taxi.

Korrekt kunnskap om Ålesund

Sammen med Klemetsen og leder for turistinformasjonen, Anita Nøring, håper hun at Ålesunds taxisjåfører kan by på noe mer enn bare transport.

– Det handler ikke bare om å frakte folk fra A til Å. I løpet av en dag møter sjåførene vanvittig mange forskjellige mennesker. Dette skal være informasjon på hjul, sier Nøring.

Bypatrioten sjøl, Trine Klemetsen, er særlig opptatt av at folk har korrekt kunnskap.

– Det er så viktig at folk sitter på rett informasjon, og vi prøver å bevisstgjøre alt som skjer i området. Bypatriotens nettside har i hovedsak vært for ålesundere, og ikke vært en turistting. Nå skal vi synliggjøre byen vår, og det er kanskje på tide å oversette til engelsk også, sier hun.

Får hjelp av Bypatriotens nettside

Sjåførene Mamertas Alekna, Kjell-Erik Godø og Kim Adrian Teige fra Ring Taxi er opptatt av å kunne gi kundene nyttig informasjon.

– Det er utrolig viktig å kunne gi riktig informasjon. Særlig om sommeren skjer det mye, og da er en del av vår jobb å vite hvor og hva, forteller de.

Tidligere har de ikke vært aktive i bruken av Bypatriotens nettside, men etter dagens kurs er de fast bestemt på å bruke bloggen.

– Bypatrioten tilbyr oss en veldig effektiv måte å finne ut hva som skjer. Vi kommer til å bruke nettsida mye mer framover, og den gjør det veldig enkelt og oversiktlig for oss, forteller sjåførene.