- Sakenskal nå ut på høring. Jeg håper og tror at alle slutter opp omdette forslaget og legger bort fogderistriden. Å gå for Ålesund eret meget fornuftig valg, sier Nesvik.

Han viser til at direktoratetnå har tatt en beslutning basert på politifaglige vurderinger.

-Sunnmøre er det største distriktet med flest saker og som dessutenhar 110-sentralen. Denne løsningen bør alle høringsinstansene ifylket kunne slutte opp om.

Frykt for sammenslåing

Nesvik spilte en sentral rolle iforbindelse med regjeringens beslutning om å gjøre Møre og Romsdaltil et eget politidistrikt. Skulle politimesteren bli lagt tilKristiansund frykter han at det kunne utløst et krav om at Møreskulle blitt en del av Trøndelag politidistriikt.

- Fylkestingetbør nå samle seg om Ålesund og ikke dra i gang en ny debatt omlokaliseringen av politimesteren. Det er det ikke grunn til.Kristiansund får beholde sokkelansvaret og Ålesund fårpolitimesteren.

En slik løsning bør begge byene stille seg bak,mener Nesvik, som også leverer et stikk til den nyeÅlesund-ordføreren Eva Vinje Aurdal.

- Så vil jeg be Aurdal leggemunnkurv på seg selv i saken om å legge politimesteren til en avnabokommunene.

På plass før jul

Politidirektoratet mener Ålesund har en merkostnadseffektiv og praktisk beliggenhet enn Kristiansund, både nårdet gjelder forholdet mellom dagens tjenestesteder ogadministrasjonssted og forholdet mellom befolkningsmessigtyngdepunkt og administrasjonssted, heter det i innstillingen.

Ålesund vurderes også som best utfra rekrutteringsgrunnlag.Spørsmålet om fremtidig organisering av den lokaletjenestestedsstrukturen i politiet, og eventuell sammenslåing avlensmannskontorer, berøres ikke ved beslutning omadministrasjonssted i distriktene.

Forslaget er på høring fram til17. november.

Direktoratet legger opp til at de nye hovedseteneskal etableres innen 1.januar 2016.