– Det er ingen tvil om at Ålesund vil få et nytt samlingspunkt med denne etableringen. Og vi gleder også mye til å huse den første store kaffekjeden som etablerer seg i Ålesund, sier Cathrin Åkre, hotelldirektør ved First Hotel Atlantica.

Hotellet bygger nå om i første etasje, og meningen med Wayne’s Coffee er at det skal bli et møtested.

Gjør som 23.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook

Driftes av hotellet

Det er hotellet som skal drifte, og Åkre forteller at kvaliteten står i høysetet.

– Vi kommer til å lage mye av maten på stedet, men kaker og slikt vil komme fra Wayne’s Coffee sitt bakeri i Sverige. Brødmat vil vi få produsert fra et nærbakeri. Vi vil bruke ferske og gode produkter, forteller hun.

Og som det ligger i navnet, også kaffen skal være av beste sort.

– Ja, det skal være barristakvalitet på kaffen. Melken blir steamet og espressoen skal ha riktig temperatur, sier hun og avslører at fem stykker fra hotellet, inkludert hun selv, var på kurs i Oslo i hele forrige uke.

Slik skal det bli på Wayne's Coffe hos First Hotel Atlantica. Foto: First Hotel Atlantica

Godt fornøyd

Wayne’s Coffee er på sin side godt fornøyd å få med seg First Hotels Atlantica på laget.

– Hotellet ligger svært sentralt og matcher vårt produkt veldig godt. Som oss ønsker First Hotel Atlantica å gi gjestene noe mer enn selve kjerneproduktet. Overnattingen er nemlig bare en del av det hotellet tilbyr – de fokuserer også på atmosfære, service og design. Og det er slik gode gjesteopplevelser skapes, sier Mats Hörnell, direktør hos Wayne’s Coffee i Norge og Sverige.

Det er First Hotels driftoperatørkjede, Tribe Hotels, som har inngått avtale med Wayne’s Coffee. Det er planlagt etablering av Wayne’s på flere av kjedens hoteller, og først ut er First Hotel Atlantica.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland her

Cathrin Åkre ser fram til å huse Wayne's Coffe. Arkivfoto: Nils Harald Ånstad