Danseglede Sara Frøysa (front), Elida Arntsen, Kine Vik og Thea Valbø demonstrerer sine ferdigheter. (Foto: June R. Johansen )

Danseglede Sara Frøysa (front), Elida Arntsen, Kine Vik og Thea Valbø demonstrerer sine ferdigheter. Foto: June R. Johansen

Studio F.v. Thea Valbø, Kine Vik, Elida Arntsen og Sara Frøysa ønsker velkommen til dansestudioet sitt i Keiser Wilhelms gate. (Foto: June R. Johansen )

Studio F.v. Thea Valbø, Kine Vik, Elida Arntsen og Sara Frøysa ønsker velkommen til dansestudioet sitt i Keiser Wilhelms gate. Foto: June R. Johansen

Leksjon 5. til 7. klassinger har sin første ordentlige dansetime i hip hop hos Mega Studio. Fremst Sara Frøysa t.v og Thea Valbø. (Foto: June R. Johansen )

Leksjon 5. til 7. klassinger har sin første ordentlige dansetime i hip hop hos Mega Studio. Fremst Sara Frøysa t.v og Thea Valbø. Foto: June R. Johansen

Moves Tøff musikk og oppbacking hjelper når en skal koordinere armer og bein. (Foto: June R. Johansen )

Moves Tøff musikk og oppbacking hjelper når en skal koordinere armer og bein. Foto: June R. Johansen

Hip hop Ingen problem å henge med på instruksjonene for denne gjengen. (Foto: June R. Johansen)

Hip hop Ingen problem å henge med på instruksjonene for denne gjengen. Foto: June R. Johansen

Girlpower Ordet "mega" blir forbundet med positivitet og glede i gjengen, og det har disse fire jentene flust av. (Foto: June R. Johansen)

Girlpower Ordet "mega" blir forbundet med positivitet og glede i gjengen, og det har disse fire jentene flust av. Foto: June R. Johansen

1 / 6

Stor tro på ungdomsbedrifta

17-åringer har åpna dansestudio

De begynte med danseopplæring på barneskoler i Ålesund. Nå lærer de barn og unge hip hop i eget dansestudio. Mottoet er: "For unge - av unge".

Ålesundsjentene tenkte det var lurt å begynne med hip hop, siden det er en fri dans, med rom for improvisasjon og egne "moves". Dessuten har de sett at det treffer både gutter og jenter.

- Om én gutt våger å bli med, slenger ofte flere seg med, har Kine Vik erfart. Sammen med Sara Frøysa, Thea Valbø og Elida Arntsen åpna hun i oktober Mega Studio i Keiser Wilhelms gate i Ålesund.


En verden å utforske

Fingrer får grepet om et naturlig håndtak. Et venstrebein prøver seg fram og finner feste i ei lita grop. På bakken venter mjuke matter og sterke pappahender klare til å ta i mot.

 

Morsom aktivitet

Dansestudioet er ei videreføring av ungdomsbedrifta som firkløveret starta i fjor, da de gikk første året på Creo-linja på Latinskolen. De har så stor tro på det å aktivisere barn og unge gjennom dans, at de har starta eget dansestudio.

Takka være velvilje fra en pappa med tilgang på et tomt lokale, og egeninnsats for å lage til studioet, er drømmen nå realisert.

- Vi gjennomførte først en markedsundersøkelse, for å finne ut om det er behov for et slikt tilbud, opplyser Sara Frøysa.

Basert på tilbakemeldinger om ventelister på andre dansekurs, at de var for dyre eller lå for langt unna, så de at det var grunnlag for å starte opp.

Varig vennskap med hesten

Tre ganger i uka har Sunniva Breivik Eidset (15) ansvar for Evita. Men hun trives så godt i stallen, at hun er der langt oftere.


Arbeidskrevende

Å drive ei ungdomsbedrift er krevende. Spesielt når alle fire går på skole og har andre jobber utenom også.

- Det er alltid ett eller anna å gjøre, men vi hjelper hverandre, og samarbeider bra. Dessuten er det veldig kjekt, og folk er interesserte i det vi driver med, forteller Kine Vik. Jentene tar seg av alt som følger med ei vanlig bedrift, som økonomi, markedsføring og kundebehandling.

Siden de har starta opp et kulturtilbud, håper de også på at de kan få litt økonomisk støtte. Hovedmålet er ikke å tjene mye penger på studioet. Det er snarere å gå i balanse og å gi barn og unge et morsomt fritidstilbud.

Første time

Spenninga er stor før første ordentlige dansetime. Men idet 5.-7. klassingene tar plass på dansegulvet og begynner å bli varme i trøya i takt med musikken, tør også instruktørene mer opp. De backer opp og roser danseelevene når trinna og bevegelsene begynner å sitte. Snart danser de som et team alle sammen.

For de fire driftige jentene i Mega Studio UB er det å samles i dansen og se at barna koser seg, den beste betaling de kan få.

Les mer om aktiviteter for barn og unge: En verden å utforske

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

MAROFF fordeler 152,8 millioner til bedrifter:

Millioner til maritime bedrifter

Forskningsrådet har fordelt 152,8 millioner kroner til 19 innovasjonsprosjekter i næringslivet for maritimt sektor (MAROFF). Sju av dem i Møre og Romsdal.

Byggjer ny ferjekai i Volda:

Sikrar ferjedrift og nattesøvn i byggeperiode

Til våren startar arbeidet med ny ferjekai i Volda. Ferja skal gå som normalt i byggeperioden, og arbeidet med påling vil berre skje på dagtid.

Her ble det bom stopp

Lastebil kjørte seg fast under gangbro

Alan Walker til Jugendfest

Alan Walker er klar for Jugendfest til sommeren, meler Momentium.