Ålesundsjentene tenkte det var lurt å begynne med hip hop, siden det er en fri dans, med rom for improvisasjon og egne "moves". Dessuten har de sett at det treffer både gutter og jenter.

- Om én gutt våger å bli med, slenger ofte flere seg med, har Kine Vik erfart. Sammen med Sara Frøysa, Thea Valbø og Elida Arntsen åpna hun i oktober Mega Studio i Keiser Wilhelms gate i Ålesund.

Morsom aktivitet

Dansestudioet er ei videreføring av ungdomsbedrifta som firkløveret starta i fjor, da de gikk første året på Creo-linja på Latinskolen. De har så stor tro på det å aktivisere barn og unge gjennom dans, at de har starta eget dansestudio.

Takka være velvilje fra en pappa med tilgang på et tomt lokale, og egeninnsats for å lage til studioet, er drømmen nå realisert.

- Vi gjennomførte først en markedsundersøkelse, for å finne ut om det er behov for et slikt tilbud, opplyser Sara Frøysa.

Arbeidskrevende

Å drive ei ungdomsbedrift er krevende. Spesielt når alle fire går på skole og har andre jobber utenom også.

- Det er alltid ett eller anna å gjøre, men vi hjelper hverandre, og samarbeider bra. Dessuten er det veldig kjekt, og folk er interesserte i det vi driver med, forteller Kine Vik. Jentene tar seg av alt som følger med ei vanlig bedrift, som økonomi, markedsføring og kundebehandling.

Siden de har starta opp et kulturtilbud, håper de også på at de kan få litt økonomisk støtte. Hovedmålet er ikke å tjene mye penger på studioet. Det er snarere å gå i balanse og å gi barn og unge et morsomt fritidstilbud.

Første time

Spenninga er stor før første ordentlige dansetime. Men idet 5.-7. klassingene tar plass på dansegulvet og begynner å bli varme i trøya i takt med musikken, tør også instruktørene mer opp. De backer opp og roser danseelevene når trinna og bevegelsene begynner å sitte. Snart danser de som et team alle sammen.

For de fire driftige jentene i Mega Studio UB er det å samles i dansen og se at barna koser seg, den beste betaling de kan få.

Les mer om aktiviteter for barn og unge: En verden å utforske