Med sang, boller, saft og ballonger ble 26-årsdagen til Barnekonvensjonen feira på Barne- og ungdomsavdelingen på Ålesund sjukehus.

Hjerter «De voksne må se barna». «Jeg er her». «Pass på meg». I et sikkerhetsnett har barna hengt opp hjerter med sine ønsker til de voksne. Foto: Mona Skjong

På veggen på avdelingen er det hengt opp en netting – et sikkerhetsnett full av hjerter som barn har skrevet sine ønsker på, om hvordan de vil at voksne skal være mot barna.

– Vi feirer bursdagen til Barnekonvensjonen, og har i tillegg fletta inn kampanjen «Jeg er her», som handler om hvordan barn og unge vil at voksne skal oppføre seg. Det handler og om å bryte tausheten i forhold til seksuelle overgrep mot barn, forteller Merethe Nøringseth, som er lærer ved Hessa barneskole og engasjert i Redd Barna.

Førsteklassingene på Hessa barneskole feirer bursdagen til barnekonvensjonen på Barne-og ungdomsavdelingen på Ålesund sjukehus.

«De voksne skal lytte til det barna sier» har Hedvig skrevet på et hjerte.

Beskjeden på et anna hjerte er: «De voksne må se barna», undertegnet Olivia, 6 år.

– Er det noen som vet hva Barnekonvensjonen er? Johanne Flo, nestleder i Press, som er ungdomsorganisasjonen i Redd Barna, stiller spørsmålet. Mange hender spretter i været.

Skal ha det trygt og godt

– At man skal være snille med barna, svarer en gutt.

– Ja. Og det handler om at barn skal ha det trygt og godt, sier Flo, og forteller videre om #jegerher-kampanjen.

Johanne Flo, nestleder i PRESS, forteller om Barnekonvensjonen og kampanjen #jegerher.

Både barn som er på barneavdelinger og ansatte møtte opp for å bli med på feiringen.

– Jeg blir rørt over det de har fått til, sier overlege Elisabeth Siebke om markeringen til Redd Barna og Press. Å feire Barnekonvensjonen er en «gladsak», og spesielt nå når det skjer så mange andre triste ting i verden. Og for oss er markering av Barnekonvensjonen viktig, sier Siebke.

Ordføreren lover

Også ålesundspolitikerne Anne Kristin Bryne og Knut Bele deltok på feiringen. Med seg hadde Bryne en lovnad fra ordføreren og varaordføreren.

– Som ordfører og varaordfører i Ålesund har vi et spesielt ansvar for å legge rammene for trygge oppvekstarenaer for barn og unge. Vi støtter opp om Redd Barna sin kampanje #jegerher. Og vi vil legge til rette for at barn får si sine meninger og bli hørt i saker som angår dem. Undertegnet ordfører Eva Vinje Aurdal og varaordfører Tore Johan Øvstebø.

Gjør som over 23.000 andre - følg smp.no på Facebook!