Arvid Brevik har de siste 17 årene stått som pådriver og prosjektleder for ny kirke i Hatleholen. Han har også ledet byggekomiteen som sist torsdag overleverte det ferdige detaljprosjektet til Ålesund kirkelige fellesråd.

Videoen over er produsert av arkitektene som har tegnet kirka

Oppsikt

– Det betyr at byggekomiteen også har avsluttet sitt arbeid, men jeg vil fortsette som koordinator, forteller Brevik.

Tegning av Hatlehol kyrkje: Arkitekt Cornelius + Vøge

Det planlagte kirkebygget i Hatleholen har allerede vakt internasjonal oppsikt i arkitektkretser – ikke minst på grunn av at den skal bygges etter det miljøvennlige «vugge-til-vugge»-prinsippet. Kirka fikk også flere glansede sider i et SAS-magasin.

– Men nå legges planene på is?

– På ingen måte, slår Arvid Brevik fast. Vi har brukt nesten 15 millioner på kirka fram til nå, og en tredjedel av dette har vært private midler. Det er klart arbeidet med å realisere kirka fortsetter.

Etter Robek

Arvid Brevik. Foto: Staale Wattø

Det finnes et bystyrevedtak på at kirka skal bygges, og i 2013 kom den med i budsjettet med et nødskrik. I fjorårets budsjett ble både den og idrettshall i Osane tatt ut, og Brevik sier at han sjølsagt forstår at det ikke kan bli snakk om penger til kirke før kommunen er ute av Robek-lista.

– Men jeg håper og tror at det kan bli mulig med en byggestart i denne kommunestyreperioden.

I over førti år har folk jobbet for dette kirkeprosjektet, og flere millioner kroner er samla inn.

Prosjektering ferdig

– Kommunen har også bevilget penger til prosjekteringsarbeidet som nå er ferdig, sier Breivik. Dette er et svært detaljert prosjekt som til og med beskriver størrelsen på kirkeklokkene og om de skal stemmes i dur eller moll.I forbindelse med at detaljprosjektet ble overlevert til Ålesund kirkelige fellesråd, var det også premiere på en film som er laget om arbeidet med kirka. Den skal blant annet brukes når medlemmene i økonomikomiteen skal ut for å be om milde gaver fra blant annet næringslivet.

– Så her er det ingen ting som er lagt på is. Hatlehol kirke blir bygd, slår Arvid Brevik fast.

Gjør som over 24.000 andre - følg smp.no på Facebook!