– Vi er veldig fornøyd med søkerlista vi har fått inn nå, det er mange gode kandidater. Vi håper at vi skal gjennomføre intervjuer og ansettelser i løpet av uka, sier Anne Mette Liavaag. Ho er Ålesund kommunes prosjektleder for akuttmottaket.

Fristen for å søke gitt ut søndag. Akuttmottaket skal etter planen ta imot inntil 500 asylsøkere. Kommunen, som skal drifte mottaket, har som mål å ta i mot de første i midten av desember.

Det blir også andre midlertidige stillinger ved akuttmottaket, uten at Liavaag nå har oversikt over hvor mange. Fristen for å søke på disse stillingene er onsdag, og kommunen søker etter folk som kan være med fram til midten av august neste år.

For Liavaag er det viktig at den nye lederen får være med på den videre planlegginga.

Mange frivillige har meldt seg

Ho framhever også at mange har meldt seg som frivillig medarbeider til akuttmottaket.

– Interessa er veldig stor, vi har nå ei gruppe på 60 og 70 frivillige med ulike bakgrunner og et stort engasjement, sier Liavaag, og forteller at på torsdag skal kommunen ha et møte med frivillige organisasjoner som er interessert i å delta.

Hvor mye er nødvendig?

– Mange av de som kommer til akuttmottaket er mest trolig på gjennomreise, enten til et ordinært asylmottak eller ut av landet. Hva blir jobben for de ansatte, og hva kan de frivillige gjøre?

– De ansatte skal ta seg av det som er de formelle kravene, som mat, eventuell helsehjelp, sikkerhet. Så vil de frivillige kunne gi noe ekstra, som å hjelpe til med språk og trivselstiltak. Intensjonen er korte opphold, og at de skal videre til ordinære mottak så fort som mulig. Men uansett kort eller langt opphold, er det viktig at de som kommer føler seg ivaretatt og trygge, sier Liavaag.

Gjør som over 24.000 andre - følg smp.no på Facebook!