– I løpet av tre år skal medlemstallet ved Hessaklimpen aktivitetssenter, som det nye navnet blir, opp mot dette tallet. Men hvor omfattende tilbudet blir fra starten av, avhenger i stor grad av om vi får napp i såkalte storbymidler eller ikke, sier Arve Dimmen og Hans Jørund Remmen.

De to er henholdsvis leder og medlem i FAU (foreldrearbeidsutvalget) ved Hessa skole. Nylig sendte de søknad om i alt 1,8 millioner kroner fordelt over en periode på tre år, fra denne potten.

Tilvekst

Om målet om 350 medlemmer må kunne sies å være hårete, er grunnlaget absolutt til stede, påpeker både Remmen og rektor Tore Huse.

Viktig – Aktivitetstilbud for barn og unge er - med unntak av korps og fotball - mangelvare på Hessa, sier f.v.; rektor Tore Huse ved Hessa skole, FAU-leder Arve Dimmen (med datteren Alva Kristin på fanget) og FAU-medlem Hans Jørund Remmen om hvorfor de nå sparker liv i Hessaklimpen. Foto: Line Helgesen

– De siste 15 åra har befolkningsveksten i bydelen vært stor, og her på skolen har elevtallet økt fra rundt rundt 200 ved årtusenskiftet, til 350 i dag, sier Huse.

– I tillegg til dette er aktivitetssenteret også meint for større barn: Målgruppa er barn og unge i alderen 10-20 år. Derfor må blant anna elevtallet ved Skarbøvik ungdomsskole også tas med når vi snakker om grunnlag, sier Remmen. Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn, som er det fulle navnet på tilskuddsordninga FAU har søkt midler fra, omfatter 23 bykommuner, Ålesund inklusive, pluss åtte bydeler i Oslo.

– Det er litt av et nåløye å komme gjennom for å få støtte, men nå har vi i hvertfall søkt, sier Remmen.

Stor grad av frivillighet

– Hva gjør dere mens dere venter på svar på søknaden?

– Vi har fått 30.000 kroner i oppstartsmidler fra Ålesund kommune, og allerede i dag møtes vi en gjeng for å planlegge hva vi skal gjøre. I første omgang vil det dreie seg om enkle ting: Vi må bygge et lagerrom, dele lokalet bedre og male litt. For å være interessante for de unge ser vi videre for oss å skaffe en del lyd- og lysutstyr, en storskjerm og ei videokanon med det første. Etter hvert har vi budsjettert med 780.000 kroner i egeninnsats årlig, og da utelukkende i form av dugnadstimer, sier karene.\

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

For nettopp dugnad og frivillighet blir helt sentralt for aktivitetssenteret.

– I tillegg til foreldre, har mange lærere sagt seg villige til å bidra, og så må vi ikke glemme de unge sjøle. De skal i aller høyeste grad få være med, både på å bestemme hvilke aktiviteter vi skal ha her, så vel som på å drive dette. Vi ser ikke for oss at det vil være midler nok til å ansette noen leder på lenge, fortsetter de tre.

– Når åpner senteret?

– Seinest til skolestart høsten 2016, forhåpentligvis før.