Statsrådmøte Lisa Andrea Norlen og Ane Holstebakk Hoff som er henholdsvis «statsminister» og er «regional- og inkluderingsminister», i Ålesund-elevenes politiske rollespill, møter en ekte statsråd Jan Tore Sanner. 
      (Foto: Staale Wattø)

Statsrådmøte Lisa Andrea Norlen og Ane Holstebakk Hoff som er henholdsvis «statsminister» og er «regional- og inkluderingsminister», i Ålesund-elevenes politiske rollespill, møter en ekte statsråd Jan Tore Sanner. Foto: Staale Wattø

Debatt om kommunereform:

Fagerlia-elever møtte statsråden

Kommunalminister Sanner skal diskutere kommunereform med ungdom og lokale politikere.

Som en del av forberedelsene til et politisk rollespill i april, arrangerer elevene ved Fagerlia videregående skole i Ålesund politisk debatt med storfint besøk tirsdag.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner var blant dem som tirsdag formiddag kom på besøk som del av forberedelsene til rollespillet «LilleStortinget» hvor de skal speile Stortinget.

Sanner mener det er et spennende prosjekt elevene er i gang med.

Tema for debatten seinere tirsdag er kommunereform og ungdommen. Blant deltakerne i diskusjonen - i tillegg til Sanner, er ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) i Ålesund, Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista), Skodje-ordfører Dag Olav Tenfjord (H) og Giske-politiker Kåre Sæter (Ap).

Smp.no kommer tilbake med mer.

Skolebesøk Rektor Yngve Omenås (t.h.) og avdelingsleder Sissel Standal for økonomi- og samfunnsfag ved Fagerlia, tok i mot kommunalministeren.
      (Foto: Staale Wattø)

Skolebesøk Rektor Yngve Omenås (t.h.) og avdelingsleder Sissel Standal for økonomi- og samfunnsfag ved Fagerlia, tok i mot kommunalministeren.Foto: Staale Wattø

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

– Såpeglatt og livsfarlig:

– Glatte veger over alt

Flere biler har kjørt av vegen. På E39 ved Plantasjen har to biler kollidert, opplyser politiet.

Låveveggen tatt av stormen

– Det må ha danna seg ein ekstrem vind

– Det ser nesten ut som ein eksplosjon, seier Jan Arve Skåravik, som eig det tidlegare småbruket ved Vatnefjorden.

Fem går videre i Ungdommens musikkmesterskap

– Kjekt å se spillegleden

Fem unge klassiske musikere går direkte videre til det nasjonale mesterskapet i januar.