Det sier hotelldirektør Kristin Bjånes ved Quality Hotel Waterfront i Ålesund. Lørdag morgen trappes streiken for Fellesforbundets medlemmer opp, og det berører blant annet Waterfront kraftig.

Av en stab på 36 årsverk blir 17 tatt ut i streik. Om det betyr at hotellet må stenge, vil ikke Bjånes svare på foreløpig.

– Vi prøver nå å få oversikt over hvordan situasjonen blir, sier Bjånes.

Dette var felles for alle hotelldirektørene vi snakket med i går. Direktør ved Scandic Parken, Sven Erik Moe, vil imidlertid prøve å holde hotellet åpent. Det på tross av at 36 medarbeidere, noe som utgjør i underkant av halvparten, går ut i streik.

Direktør ved Scandic Parken, Sven Erik Moe, vil prøve å holde hotellet åpent. Foto: Arne Per Andersen

Her får du lista over berørte hoteller: Hotellstreiken trappes opp - Sunnmøre rammes

– Vi vil strekke oss i det lengste for å holde åpent. Samtidig respekterer vi rammene innenfor arbeidslivet og vil opptre ryddig i forhold til den andre parten i konflikten, sier han.

Moe mener at hotellet har hatt hell i uhell fordi ingen store arrangementer står på tapetet for hotellet den nærmeste tiden.

– Når det er sagt, dette var ikke akkurat dagens beste nyhet, sier han.

Direktøren rer senger

Også Scandic Hotel Ålesund, der tolv medarbeidere blir tatt ut i strek, vil prøve å holde åpent under streikeperioden.

– Vi må redusere drifta, men vårt mål er at hotellet skal være åpent, sier distriktsdirektør Gry Eriksen.

Hun forteller at hun allerede har trådt inn og redd senger i mangel på personale andre steder i Scandic-kjeden.

– Det finnes grenser for hva ledelsen kan gjøre selv. Samtidig som vi tenker på gjestene, må vi også respektere reglene for streik som gjelder i arbeidslivet.

Gjør som mer enn 26.000 andre - følg smp.no på Facebook

Tror hun må stenge

Cathrin Åkre ved First Hotel Atlantica i Ålesund er den av hotelldirektørene i Ålesund som er tydeligst på at hotellet trolig må stenge under streikeperioden.

Tror hun må stenge: Christin Åkre, hotelldirektør ved First Hotel Atlantica i Ålesund tror ikke at hotellet vil klare å holde åpent under streiken.

– Vi mister 11 medarbeidere og så å si alle hører til i resepsjonen. Vi klarer oss ikke uten resepsjonister, slår Åkre fast, men legger til at hun avventer situasjonen.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du den nye Ålesund-sida!

Uheldig

Mens noen av hotellene i byen er hardt rammet, er det andre som allerede er klar på at normal drift kan fortsette under streiken. Det gjelder Hotell Bryggen, som bare vil ha tre medarbeidere i streik, Radisson Blu, som mister ni medarbeidere og Thon Hotel Ålesund, som mister sju.

Direktør ved sistnevnte, Jorunn Dyb, karakteriserer imidlertid situasjonen som uheldig.