De ankom Ålesund søndag etter å ha haiket fra Otta, over 250 km.

- Vi måtte vente i en og en halv time før noen stoppet, forteller Henry. Britene har på seg store ryggsekker og gode sko når Sunnmørsposten møter dem. De planlegger først og fremst å haike eller ta buss for å komme seg rundt i Norge. Erfaringene med haiking etter 4- 5 dager i Norge har vært litt delte.

- Flere ganger har vi fått skyss på under tjue minutter, men da vi skulle fra Otta og hit måtte vi vente i en og en halv time før noen stoppet. De fleste er imidlertid veldig hyggelige og vi har møtt mange mennesker, legger Henry til.

Kort stopp i Ålesund

Det er ikke lange stunden de er i Ålesund. Allerede mandag skal de ta buss til Geiranger. De har likevel rukket å se litt av byen.

- Vi var oppe ved utkikkspunktet oppe med Fjellstua også har vi sittet på kaia og sett båter gå forbi, sier George. Nittenåringene sitt inntrykk av Ålesund er at det er en estetisk vakker og rolig by. Henry og George skal ta buss videre til Geiranger og gleder seg til å se fjorden.

- Vi velger å besøke Geiranger fordi det skal være en flott fjord. Det er et veldig tradisjonelt sted å besøke når man er i Norge, mener Henry. Men turen i seg selv mener britene er langt fra tradisjonell.

- Det er ikke mange på vår alder som reiser til Norge, så jeg synes dette er en ganske original tur. Vi kom med fly til Bergen for 4- 5 dager siden og har vært i Jotunheimen og gått fjelltur. Etter Geiranger skal vi videre til Trondheim der vi tar fly til Sandnessjøen for å få med oss en musikkfestival, sier George.

Bra førsteinntrykk

Pascala Duquesne og datteren Laura har vært i Ålesund i "fem minutter" når Sunnmørsposten støter på dem i byen.

- Det er vår første gang her, men foreløpig synes jeg det er en veldig fin by, forteller Pascala. Laura har bodd i Oslo i to år men begge er opprinnelig fra Ny-Caledonia. Pascala er i Norge for første gang. De to har leid bil og har planer om å kjøre til Geiranger, Molde og Kristiansund.

- Jeg håper virkelig ikke det er tåke når vi skal til Geiranger. Litt skyer gjør ikke noe, men om vi ikke får sett den vakre utsikten er det trist, mener Laura, som også gleder seg til å kjøre Atlanterhavsveien.

- Jeg så et bilde av Atlanterhavsveien en gang og tenkte at dit må jeg. Det gleder jeg meg veldig til.

- Jeg elsker naturen

Det tyske paret, Anette og Jürgen Slansky ferierer i et hus på Skodje i sommer. Dette er syvende gang de er i Norge, men på Sunnmøre har de aldri vært før.

- Jeg elsker naturen og opplever at folk er veldig vennlige, sier Anette. De har ikke rukket å se så mye av Ålesund enda, men har planer om å se seg rundt og ta en tur til Atlanterhavsparken.

- Det er en veldig fin by. Jugendstilen på husene er veldig vakker, legger Anette til.

Pascala Duquesne og datteren Laura har leid bil. De har planer om å kjøre rundt i Møre og Romsdal i sommer. Foto: Ticiane Oliveira
Det tyske paret Anette og Jürgen Slansky er i Norge for syvende gang, men på Sunnmøre har de aldri vært før. Foto: Ticiane Oliveira