– Jeg liker veldig godt å gå her. Det er fantastisk natur her på Sunnmøre, mener Andreas Thoresen. Han har med seg jobbkollegaen sin, Arturo Tovar, som går turen for første gang. Begge to bor på Østlandet, men er ofte i Ålesund på jobbturer.

– Jeg prøver å gå en tur på Sukkertoppen hver gang jeg er her, sier Thoresen. Tovar på sin side har fått et godt førsteinntrykk av turen.

– Det er ikke så lett å gå slike fjellturer på Østlandet. Her kan man bare gå ut døra og opp på fjellet. Og naturen er helt unik, mener han. Begge to har planer om en ny fjelltur neste gang de er i Ålesund.

– Vi ble tipset av noen på toppen her om at Signalen på Vigra skulle være en veldig fin tur, så vi har lyst å gå dit neste gang, sier Thoresen.

Håpte på ørn

Også Svein Magne Mortensen var på tur opp til Sukkertoppen i går. Han hadde med seg datteren sin, Solveig Landre Mortensen (7), som gikk turen for første gang.

– Jeg har igjen litt av ferien min, så da tenkte jeg at det var en god idé å gå på Sukkertoppen, forteller Mortensen, som er en fjellvant type.

– Jeg har vært på Sukkertoppen flere ganger. Og så har vi gått alle småstiene rundt omkring på Akslafjellet. Høgkubben og Signalen har vi vært på, forteller han. Solveig på sin side syntes utsikten på Sukkertoppen var utrolig fin, men hun er litt skuffet over at hun ikke fikk sett havørn.

– Hun hadde lyst å se en ørn. Jeg vet det er mange i området her, men vi var ikke så heldige i dag, forteller Mortensen.

Besøker faren

Anne Bjørdal er ikke den som går de lengste og mest utfordrende turene. For henne er Sukkertoppen en perfekt tur, når hun er på besøk i Ålesund.

– Jeg bor egentlig i Kristiansand, men er ofte på besøk hos min gamle far her. Da blir det minst en gang på Sukkertoppen hver gang jeg er her, sier Bjørdal, som er født og oppvokst på Hessa. Hun mener Sukkertoppen er en flott impulstur, og innrømmer at turene blir nøye dokumentert.

– Jeg har noen bilder fra Sukkertoppen på mobilen min ja.

Arturo Tovar og Andreas Thoresen bor egentlig i Oslo, men nyter naturen på Sunnmøre når de har sjansen. I går gikk de på Sukkertoppen, før de reiser tilbake til Oslo fredag. Foto: Ragnhild Lind Rong
Anne Bjørdal går på Sukkertoppen hver gang hun besøker faren sin på Hessa. Foto: Ragnhild Lind Rong