Sander Fylkesnes har ikke tid til å se opp fra de fire skjermene mens han raser langs landevegene i bilsimulatoren som studenter ved Fagskolen har laget.

Simulatoren er en av de mange aktivitetene som over 2.000 elever fra Ålesund og distriktet rundt fikk være med på i Ocean Talent Camp. 25 utstillere fra ulike deler av det maritime og marine næringslivet på Sunnmøre viste seg fram og fortalte at det er en framtid i disse yrkene.

– Disse utstillingene er absolutt med på å forme meningene om hvilket yrke vi skal velge i framtida, sier Kristian Blindheim, Celina Wiig og Silje Farstad fra Ålesund vg. skole.

Det hjelper Sebastian Lausund Sund med. Han er røkterlærling ved et av oppdrettsanlegga til selskapet.

– Utrolig spennende. Det er så variert, mener Kristian, som ser for seg ei framtid innen oppdrett. Det kan Tone Bu og Karoline Holen fra det samme selskapet skrive under på. Tone har gått hele vegen fra arbeid på anlegg til å bli kvalitetskoordinator med høyskoleutdannelse fra Sogndal. Karoline er planleggingskoordinator med oppgaver innen logistikk.

Om det blir kranførere eller noe annet maritimt yrke kan de ikke svare på i dag, men begge er samstemte om at Ocean Talent Camp er et godt utgangspunkt for å bestemme yrkesveg.

Og midt i mylderet av elever og utstillere går lederen for Maritim Forum Nordvest, Arnfinn Ingjerd og smiler. Og det har han all grunn til. Denne måten å vise fram det marine og maritime miljøet har tydeligvis funnet ei god form.