Der trampeklapper barn fra byens skoler og barnehager av årets Julenatt-forestilling.

– Dette var gøy, og alle var skikkelig flinke. Særlig godt likte vi all dansinga og musikken som det ble fest og glede av. Og så fikk vi julestemning også, skynder 10-åringene Tea og Tøri å si før de må springe for å bli med de andre elevene fra Hatlane tilbake til skolen.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side

Åttende året på rad

De var slett ikke de eneste som fikk seg en skikkelig dose med julestemning og juleevangeliet fortalt på en annerledes måte i går. Nesten 1600 barn fra byens skoler og barnehager fikk oppleve «Julenatt» fordelt på de tre forestillingene, som ble vist i den julepynta Pinsekirka Filadelfia.

Juleevangeliet

I løpet av en times tid fikk publikum høre mange kjente norske og engelske julesanger framført av solist Marianne Klokk og tre andre sangere og musikere.

Familie Gjennom en families opplevelser fortelles juleevangeliet. Rollene som far og mor spilles av Erik og Mirjam, mens barna er Adrian Sæther og Kristine Heggstad.

– Vi er så heldige å ha Dag Filip Roaldsnes som kapellmester på alle forestillingene, og Birgitte Velsvik som solist i helga. Hun har deltatt på Julenatt hvert eneste år, kan prosjektleder Lindis Huse fortelle om Julenatt der publikum får bli med en familie på en reise tilbake til år null.

Der opplever de mektige og merkelige ting rundt Jesu fødsel. Med rundt 150 skuespillere, dansere,- barn og voksne, i aksjon på scena, flotte scenebilder, kulisser og kostymer, og mye julemusikk tas publikum med på fargerik fest hos Herodes, til gjeterne på Betlehems markene og de tre vise menn, som i Pinsekirkas versjon spilles av tre indere. Og til stallen der Maria (Maria Huse) og Josef (Mathias Farstad) blir foreldre til et sprell levende Jesusbarn,- Hermine Bjørdal.

– En fantastisk opplevelse å se så mange barn bli åpne og trygge på scena. Det er vakkert å se hvordan de formidler varmen i juleevangeliet. Vi håper at riktig mange kommer til Pinsekirka i helga for å kjenne denne varmen, og høre mye fin sang og musikk, sier Mette Fausa som har skrevet Julespill.