For litt mer enn ett år siden starta Eurospar Blindheim opp med netthandel, som den første dagligvarebutikken i Ålesund, tilbudet har blitt så godt mottatt at butikken nå gir stafettpinnen videre til en større butikk.

– Etter rundt ett år med netthandel i Ålesund har vi nå et såpass høyt volum at vi trenger større plass og enda bredere sortiment for å tilfredsstille veksten i markedet, sier markedskonsulent i Spar, Martin Meiner.

Størst i Norge

Butikksjef, Frank Lunde ved Eurospar Moa, ser potensialet i netthandel og gleder seg til å komme i gang.

– Jeg er veldig glad for at vi nå kan utvide vårt tilbud til å også omfatte netthandel. Vi har sett en økende pågang av folk som ønsker dette i Ålesund og vi gleder oss til å kunne gi dem et enda bredere utvalg.

Mandag var butikken størst i Norge på netthandel i Spar-familien.

Større utvalg

Flyttingen av nettbutikken fra Blindheim til Moa vil ikke ha noen annen praktisk betydning for kundene enn at utvalget blir større.

– Du kan velge om du vil hente varene selv, eller om du vil få de levert på døra. Velger du å hente varene selv kan du velge mellom et «pick-up-point» på Moa og et på Blindheim. De som handler i butikken vil heller ikke merke noen forskjell.

– Det blir egne folk som kommer til å jobbe kun med netthandel så dette tilbudet vil ikke gå utover bemanningen i butikken, forklarer Frank Lunde.

Fra oppstart vil tilbudet kun være tilgjengelig for private kunder, men etter hvert vil også bedriftskunder kunne benytte seg av dette.

– Vi ser at det ikke er én bestemt gruppe som benytter seg av netthandel, men mange forskjellige. Det passer fint for barnefamilier og andre i tidsklemma, men er samtidig et veldig godt tilbud for dem som kanskje har vanskeligheter med å komme seg til butikken på egen hånd, sier Lunde.

Tilbudet om hjemkjøring gjelder i kommunene Ålesund, Sula og Skodje, samt Vatne og Tenfjord i Haram.