– Det ser ut som at det kan være spraymaling til båter, sa brannmester Ian Jørgensen ved 110-sentralen til Sunnmørposten. Halvannen time senere har de fått det helt klarlagt:

– Utslippet viser seg å være maling. Vi anbefaler båtfolk å holde seg unna området fra Vegsund slipp og østover, for å unngå tilgrising av båtene sine, skriver 110-sentralen på Twitter ved 15-tida.

- Brannvesenet har lagt ut lenser for å demme opp rundt båten der utslippet antas å komme fra. Videre vil det nå også bli lagt lenser i fjorden for å hindre utslippet i å spre seg videre, utdyper operatør John-Rune Lillebø en halv time seinere. Ifølge operatøren er utslippet cirka 300 meter langt og 200 meter bredt og følger strømmen østover.

Lørdag ettermiddag var politiet inne på området bak porten hos Vegsund Slip. Og:

- Utslippet kommer etter alt å dømme fra en båt som ligger for maling der, får Sunnmørsposten opplyst ved operasjonssentralen til Møre og Romsdal politidistrikt.

110-sentralen fikk melding om mulig forurensing i sjøen ved Eidsnes cirka klokka 12.50, lørdag. Sula brannvesen dro da ut med båt for å sjekke.

Deler av utslippet har drevet flere hundre meter.

Ifølge politiet kommer utslippet etter alt å dømme fra båten til høyre på bildet. Foto: Karl-Petter Løvoll
Politiet gjør undersøkelser inne på området til Vegsund Slip. Foto: Karl-Petter Løvoll