– Vi så det kom røyk ut av ventilen på taket og skjønte med en gang det måtte være noe galt. Da vi kom fram så vi åpen ild på kjøkkenet, forteller Turid Naalsund som varslet brannvesenet.

– Det gikk utrolig fort. Vi banka og ringte på, mens det kom tjukk svart røyk ut, forteller Peder Naalsund.

Ukjent brannårsak

Politiet kan mandag ikke fortelle hvorfor det begynte å brenne og henviser til krimtekniske undersøkelser som vil bli gjort i løpet av de neste dagene.

Hovedetasjen i boligen regnes som totalskadd og mandag ble det gjort arbeid med restverdisikring, opplyser operasjonsleder Kenneth Sætre ved Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

Ikke beboelig

Brannvesenet fikk tidlig opplyst at det trolig ikke var folk i huset, men gjennomsøkte bygget med røykdykkere og startet slukking.«Det er fullt utviklet brann i hovedetasjen, og en mindre brann i underetasjen», het det fra brannvesenet underveis.

– De fikk slukket brannen så huset står, men har store skader at det ikke er mulig å bo der, forteller brannmester John-Rune Lillebø ved 110-sentralen for Møre og Romsdal til Sunnmørsposten.

Det ble en periode vurdert å evakuere naboer på grunn av røyken, men det skal ikke ha vært fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger.