- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny, sier Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan. 
            (Foto: Bjørn Vatne)

- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny, sier Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan. Foto: Bjørn Vatne

Nå blir det thaimat på torget

Det livner i hjertet av Ålesund. Mandag parkerer et thailandsk kjøkken her for godt.

Etter å ha ligget mer eller mindre brakk i mange år, har Kiperviktorget fått en permanent leietaker. Førstkommende mandag åpner Rotsabieng thaimat dørene – eller rettere sagt luka. Vi møter Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan mens de er i innspurten med å innrede et fullverdig industrikjøkken inne i sin nye vogn.

Alternativ gatemat

- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny. Alt på den skal tilberedes fra kjøtt og friske grønnsaker mens man venter. Vi vet at «street food» er en trend andre steder, og tror mange ønsker et alternativ til pølser og burgere, sier Gjelsten.

For ham er restaurantbransjen ny, men han er ikke ukjent med forretningsverdenen. Gjelsten har nemlig drevet Gjelsten Transport i mange år.

Positivt samarbeid

Napha, som ivrer for å fremme thailandsk matkunst, skal stå for matlagingen.

- Dette har vi planlagt lenge, og nå gleder jeg meg veldig, sier hun om åpningen mandag.

Gjelsten sier at de har hatt et positivt samarbeid både med kommunen og Mattilsynet.

- Ålesund kommune som er utleier har tatt imot oss med åpne armer. Og Mattilsynet har vært en mentor for oss under byggingen. Nå håper vi å kunne stå her permanent, og bidra til at det flotte torget vårt blir brukt enda mer, sier Gjelsten.

Og du lurer kanskje på hva Rotsabieng står for? Jo, det er altså thai for «mat i en vogn».

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.