- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny, sier Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan. (Foto: Bjørn Vatne)

- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny, sier Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan. Foto: Bjørn Vatne

Nå blir det thaimat på torget

Det livner i hjertet av Ålesund. Mandag parkerer et thailandsk kjøkken her for godt.

Etter å ha ligget mer eller mindre brakk i mange år, har Kiperviktorget fått en permanent leietaker. Førstkommende mandag åpner Rotsabieng thaimat dørene – eller rettere sagt luka. Vi møter Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan mens de er i innspurten med å innrede et fullverdig industrikjøkken inne i sin nye vogn.

Alternativ gatemat

- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny. Alt på den skal tilberedes fra kjøtt og friske grønnsaker mens man venter. Vi vet at «street food» er en trend andre steder, og tror mange ønsker et alternativ til pølser og burgere, sier Gjelsten.

For ham er restaurantbransjen ny, men han er ikke ukjent med forretningsverdenen. Gjelsten har nemlig drevet Gjelsten Transport i mange år.

Positivt samarbeid

Napha, som ivrer for å fremme thailandsk matkunst, skal stå for matlagingen.

- Dette har vi planlagt lenge, og nå gleder jeg meg veldig, sier hun om åpningen mandag.

Gjelsten sier at de har hatt et positivt samarbeid både med kommunen og Mattilsynet.

- Ålesund kommune som er utleier har tatt imot oss med åpne armer. Og Mattilsynet har vært en mentor for oss under byggingen. Nå håper vi å kunne stå her permanent, og bidra til at det flotte torget vårt blir brukt enda mer, sier Gjelsten.

Og du lurer kanskje på hva Rotsabieng står for? Jo, det er altså thai for «mat i en vogn».

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Ansatte reagerer sterkt på forslag om kjøkkensentralisering

– Ingen har spurt oss om hva vi mener. Men jeg kan si at de ikke vil spare noe som helst på dette

De får vondt i magen bare ved tanken på at kjøkkenet kan bli flytta.

Vanntilførsel avsluttes på Veslemannen

På bakgrunn av reduserte bevegelser har NVE avsluttet vanntilførselen til Veslemannen.

Åknes/Tafjord førebur stor varslingstest 

Varslingssirener og meldingar til alle mobiltelefonar i Storfjord-området blir testa i ein stor varslingsprøve 31. oktober.