Mannen, som nå er dømt til 75 dagers fengsel, sto tiltalt for flere tjuverier fra bedrifter på Flatholmen, Moa og i Trondheim. Han er også dømt for salg og bruk av narkotika.

Fikk ikke med seg varene

En sein mai-kveld i fjor brøt mannen seg inn hos en bedrift på Flatholmen ved å bryte opp to dører. Her samlet han sammen en rekke gjenstander, men tok de ikke med seg på grunn av manglende transport, heter det i en dom fra Sunnmøre tingrett.

Noen dager senere kom han imidlertid tilbake og tok med seg flere PCer, flatskjermer, en prosjektor, to mobiltelefoner og et speilreflekskamera.

Alt tjuvgodset ble oppbevart i en bil og senere levert tilbake uskadet.

Ville tjene penger

Mannen forklarte selv i retten at hensikten var å stjele noe han kunne tjene penger på. Vedkommende var sammen med flere, men ville ikke si hvem dette var i tingretten.

I Trondheim skal mannen ha brutt seg inn hos en bedrift sammen med en annen person. Her ble det stjålet en GPS og en bompengebrikke.

I retten innrømte mannen også at han har tatt imot telefoner fra bekjente som betaling for narkotika.

Moa

På Moa var mannen sammen med ei kvinne da de stjal ei lampe, ei jakke og flere kniver fra en butikk på handelssenteret.

Overfor Sunnmøre tingrett erkjente mannen alle forhold og kom med en uforbeholden tilståelse. For dette fikk han 25 dager kortere fengselsstraff.

I tillegg må mannen betale 70.000 kroner i erstatning til en bedrift på Flatholmen.