I tidsrommet 9. - 19. september kunne en komme med navneforslag på selen. Konkurransen er nå avslutta.

Det vil si, egentlig mangler begge de to steinkobbene som kommer fra Lofoten til parken på Tueneset i Ålesund, navn.

- Men den andre har vi alt funnet navn til. Foreløpig holdes dette hemmelig, sier salgs- og produktutvikler Britt Giske Andersen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Frist 19. september

Sunnmørsposten samarbeider med Atlanterhavsparken om en navnekonkurranse på den navnløse selen. Har du et forslag til hva selen kan hete: Send dette - og en selfie (selvportrett) til navneforslag@smp.no innen 19. september. En jury bestående av to fra parken og en fra avisa vil så vurdere de innkomne forslaga.

- Vinnerforslaget premieres selvfølgelig: Med et familieårskort, sier Britt Giske Andersen.

Litt personalia

Før du nå kaster deg ut i det og blir med i konkurransen, er det kanskje ok å få litt informasjon om selen det skal finnes navn til? I den forbindelse har han som skal fungere som "pappa" for selene, Atlanterhavsparkens Einar Wiik kommet med en karakteristikk. I tillegg til at det altså dreier seg om en steinkobbe-hann født i 2013, heter det følgende som selen, sammenligna med den andre selen fra Lofoten:

"Kjennetegn: Litt større hvite flekker bak øret på både høyre og venstre side.

Kommer mer enn gjerne på land og helt inn til den som fôrer. Litt mer nysgjerrig på nye ting enn den andre er.

Får ta på mye av kroppen, løfte på loffer og klappe litt på.

Litt roligere i aktivtetsnivå."

- Vinnerforslaget vil bli presentert - ikke under selve åpninga av selbukta, 24. september, men i forkant av denne. Det samme gjelder navnet på den andre nordlandske selen, sier Britt Giske Andersen.

Søker faddere i næringslivet

Salgs- og produktutvikleren har også noe anna hun trenger hjelp med inn mot åpninga av selbukta: Faddere til samtlige seks seler.

- Selene elsker sild, og hver og en av dem kommer til å spise rundt ett tonn sild i året. I fiskerihovedstaden Ålesund - blant de som ønsker å øke fokuset på fisk, må det jo være gull at noen er SÅ glad i sild? Vi ønsker oss rett og slett faddere med ansvar for hver sin sel. Ansvar i den forstand at selene får nok å spise og godt stell. De fra næringslivet som kan tenke seg å bli fadder kan ta kontakt med gudfar og daglig leder Tor Erik Standal for mer informasjon, sier hun.

- Hva får de som går inn på ei slik ordning, og blir med å ta regninga, tilbake?

- Det var dette med ei sild - og ei til, da. Kanskje kan ei sild fort bli til mange for hver og en av oss, sier Andersen lurt.

- Fadderene skal i hvertfall opp på en familievegg der både de, og sjølsagt også selene, presenteres. Etterhvert er målet at det skal bli flere og flere navn på denne veggen, sier hun.

Følg smp.no på Facebook

I tidsrommet 9. - 19. september kunne en komme med navneforslag på selen. Konkurransen er nå avslutta.